BABIĆ: Srbi s Kosova će i dalje moći da se leče u Srbiji

- Srbi sa KiM ne treba da brinu, to pravo neće biti nikada ukinuto, ako ja dobro razumem državnu politiku, a državna politika je baš takva - rekao direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje

  • 3

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. Momčilo Babić izjavio da će Srbi sa Kosova i Metohije i dalje moći da se leče u zdravstvenim ustanovama širom Srbije i da im to pravo nikada neće biti ukinuto.

- Srbi sa KiM ne treba da brinu, to pravo neće biti nikada ukinuto, ako ja dobro razumem državnu politiku, a državna politika je baš takva - rekao je Babić Tanjugu.

On je dodao da nema razloga za brigu i da su netačne glasine koje se mogu čuti ovih dana da će Srbima sa KiM "nešto biti uskraćeno" i naglasio da sva prava koja imaju ostali građani Srbije iz domena zdravstvenog osiguranja imaće i oni.

Babić je podsetio da RFZO godišnje samo za plate zdravstvenih radnika na KiM izdvaja pet milijari dinara, što je skoro 50 miliona evra.

I ne samo Srbi sa KiM, dodao je on, već i drugo nesrpsko stanovništvo sa tih prostora može da se leči u zdravstvenim ustanovama širom Srbije ukoliko se uplaćuju doprinosi RFZO.

- Svi mogu da se leče u Srbiji, ali prava iz zdravstvenog osiguranja imaju samo oni koji uplaćuju doprinose Repuličkom fondu za zdravstveno osiguranje. Dakle, mi ne razdvajamo ljude po nacionalnom principu, već da li plaćaju doprinose RFZO - zaključio je Babić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA