• 8

KG: Pruga i put 40. dan u blokadi!

Radnici "Autosaobraćaja", koji 40. dan drže u blokadi prugu i magistralni put Kragujevac - Kraljevo, nameravaju da idu za Beograd da bi od predstavnika Vlade Srbije dobili odgovor zašto zahtevi radnika nisu ispunjeni

  • 8

Radnici "Autosaobraćaja", koji 40. dan drže u blokadi prugu i magistralni put Kragujevac - Kraljevo, nameravaju da idu za Beograd da bi od predstavnika Vlade Srbije dobili odgovor zašto njihovi zahtevi nisu ispunjeni, izjavila je danas predsedica Slobodnog sindikata Suzana Marković.
- U toku dana donećemo odluku kada ćemo i da li ćemo ići u Vladu Srbije - rekla je Markovićeva i dodala da radnici razmatraju taj predlog jer im zahtevi nisu ispunjeni do 1. decembra, kako im je, četvrtog dana blokade, obećao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Radnici "Autosaobraćaja" traže isplatu devet plata, realizaciju socijalnog programa za 254 od oko 480 radnika, overu zdravstvenih knjižica, utvrđivanje odgovornosti za propadanje preduzeća i pronalazak strateškog partnera.

Markovićeva je navela da se na socijalnom programu još radi i da radnici imaju informaciju da bi mogao biti odobren do kraja sedmice, ali da to ništa nije zvanično.
- Blokadom smo naneli štetu od oko 40 miliona evra i pitamo se zar nije bilo bolje da nama isplate plate, a predlagali smo i minimalac kako bismo prekinuli blokadu - rekla je Markovićeva.
Od trećeg dana blokade, a na zahtev Višeg tužilaštva, inspektori privrednog kriminala proveravaju poslovanje "Autosaobraćaja" u poslednjih nekoliko godina, ali do danas nisu zvanično poznati rezultati tih provera.
Policijska uprava u Kragujevcu je, drugog dana blokade, saopštila da je za proteklih sedam godina podnela krivične prijave protiv 15 osoba zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i preduzeću "Autosaobraćaj" naneli višemilionsku štetu. Među osobama protiv kojih su podnete krivične prijave su direktori i drugi rukovodioci, ali i predstavnici sindikalnih organizacija.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drragi

    Zorice, ne kaze se " na ispravki" vec "na ispravci". Hvala na paznji.

  • Jovan Mitrović

    Hajde, junaci, probajte da blokirate nešto u Beogradu ili Auto put. Pokažite se koliko ste hrabri. Od ovoga nemate neke valjde. Vidite to i sami. A džaba idete da pitate kada odgovor i sami znate. I dokle god budete blokirali Kragujvec, do tada nećete dobiti ništa jer radite baš ono što ovoj vlasti u Beogradu odgovara.

  • Drragi

    Zorice, ne kaze se "ovima nista ne hvali" nego "ovima nista ne fali". Ti rece da imas fakultet?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima