KG: Pruga i put 40. dan u blokadi!

Radnici "Autosaobraćaja", koji 40. dan drže u blokadi prugu i magistralni put Kragujevac - Kraljevo, nameravaju da idu za Beograd da bi od predstavnika Vlade Srbije dobili odgovor zašto zahtevi radnika nisu ispunjeni

  • 8

Radnici "Autosaobraćaja", koji 40. dan drže u blokadi prugu i magistralni put Kragujevac - Kraljevo, nameravaju da idu za Beograd da bi od predstavnika Vlade Srbije dobili odgovor zašto njihovi zahtevi nisu ispunjeni, izjavila je danas predsedica Slobodnog sindikata Suzana Marković.

- U toku dana donećemo odluku kada ćemo i da li ćemo ići u Vladu Srbije - rekla je Markovićeva i dodala da radnici razmatraju taj predlog jer im zahtevi nisu ispunjeni do 1. decembra, kako im je, četvrtog dana blokade, obećao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Radnici "Autosaobraćaja" traže isplatu devet plata, realizaciju socijalnog programa za 254 od oko 480 radnika, overu zdravstvenih knjižica, utvrđivanje odgovornosti za propadanje preduzeća i pronalazak strateškog partnera.

Markovićeva je navela da se na socijalnom programu još radi i da radnici imaju informaciju da bi mogao biti odobren do kraja sedmice, ali da to ništa nije zvanično.

- Blokadom smo naneli štetu od oko 40 miliona evra i pitamo se zar nije bilo bolje da nama isplate plate, a predlagali smo i minimalac kako bismo prekinuli blokadu - rekla je Markovićeva.

Od trećeg dana blokade, a na zahtev Višeg tužilaštva, inspektori privrednog kriminala proveravaju poslovanje "Autosaobraćaja" u poslednjih nekoliko godina, ali do danas nisu zvanično poznati rezultati tih provera.

Policijska uprava u Kragujevcu je, drugog dana blokade, saopštila da je za proteklih sedam godina podnela krivične prijave protiv 15 osoba zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i preduzeću "Autosaobraćaj" naneli višemilionsku štetu. Među osobama protiv kojih su podnete krivične prijave su direktori i drugi rukovodioci, ali i predstavnici sindikalnih organizacija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    1. decembar 2013 | 16:59

    Sve ih treba MOTKOM RASTERATI ! Ko im daje za pravo da ometaju rad drugih preduzeća? Znači,kada bo železničari štrajkovali,trebali bi da "okupiraju" autobusku stanicu i da ne dozvole polaske autobusa?!? Neka idu u Bgd pa neka tamo blokiraju saobraćaj.

  • Cobi ns

    1. decembar 2013 | 15:41

    Dok ne 'padne' Verko.....kada se promeni vlast u lok.neće više biti blokade,problemi će ostati za radnike(naivce)a organizatori će dobiti ponešto-u nekom javnom preduzeću,dok i to potraje!!?

  • N. M

    1. decembar 2013 | 16:19

    Verko je problem. Hoce SNS da preuzme Kragujevac. Da nije tako davno bi se to resilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA