Brišu taksiste iz APR zbog duga od 100 dinara!

Samostalni sindikat taksi-vozača i autoprevoznika Srbije traži hitan sastanak s predstavnicima Narodne banke Srbije zbog brisanja taksi-preduzetnika iz evidencije Agencije za privredne registre

  • 7

Samostalni sindikat taksi-vozača i autoprevoznika Srbije traži hitan sastanak s predstavnicima Narodne banke Srbije zbog brisanja taksi preduzetnika iz evidencije Agencije za privredne registre.

Na zahtev NBS je počelo brisanje taksi-vozača i autoprevoznika iz registra APR-a čiji su poslovni računi u blokadi duže od dve godine, rekao je Tanjugu predsednik GO tog sindikata Bruno Sadik.

On je kazao da je, prema nekim procenama, već izbrisano oko 2.000 taksista i autoprevoznika iz Srbije.

- Imamo slučaj da je jedan taksista izbrisan iz registra APR-a zbog duga od samo 100 dinara - istakao je Sadik.

Prema njegovim rečima, većini njih je račun blokiran zbog neizmirenih poreza i taksisti već duže vreme traže mogućnosti kako da se napravi neki reprogram.

- Ovim je u zonu sive ekonomije stavljen veliki broj taksi-preduzetnika koji po raznim osnovama imaju blokirane račune - rekao je Sadik.

Sindikat se tim povodom već obratio NBS i guverneru Jorgovanki Tabaković dopsiom kojim je zatražio izuzimanje taksi-preduzetnika, navodeći da bi se morale uzeti u obzir određene činjenice kada je reč o obavljanju delatnosti taksi prevoza u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa-mrca

    1. decembar 2013 | 15:08

    E njih mi je bas zao

  • savetnik

    1. decembar 2013 | 16:00

    Reprogram je napravljen krajem prosle godine...

  • Cobi ns

    1. decembar 2013 | 15:36

    Pa najmanji i najslabiji se ovde najviše 'pritiskaju'!!Državna i javna preduzeća dužna i 'bogu i narodu'a njima prevoznici i taksisti(socijala)bitni,svi skupa u celoj Srbiji ne mogu da skupe dug koliko jedno javno pred.u Beogradu...ma treba nam tako,ko nas j..e!!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA