• 7

Brišu taksiste iz APR zbog duga od 100 dinara!

Samostalni sindikat taksi-vozača i autoprevoznika Srbije traži hitan sastanak s predstavnicima Narodne banke Srbije zbog brisanja taksi-preduzetnika iz evidencije Agencije za privredne registre

  • 7

Samostalni sindikat taksi-vozača i autoprevoznika Srbije traži hitan sastanak s predstavnicima Narodne banke Srbije zbog brisanja taksi preduzetnika iz evidencije Agencije za privredne registre.
Na zahtev NBS je počelo brisanje taksi-vozača i autoprevoznika iz registra APR-a čiji su poslovni računi u blokadi duže od dve godine, rekao je Tanjugu predsednik GO tog sindikata Bruno Sadik.

On je kazao da je, prema nekim procenama, već izbrisano oko 2.000 taksista i autoprevoznika iz Srbije.
- Imamo slučaj da je jedan taksista izbrisan iz registra APR-a zbog duga od samo 100 dinara - istakao je Sadik.
Prema njegovim rečima, većini njih je račun blokiran zbog neizmirenih poreza i taksisti već duže vreme traže mogućnosti kako da se napravi neki reprogram.
- Ovim je u zonu sive ekonomije stavljen veliki broj taksi-preduzetnika koji po raznim osnovama imaju blokirane račune - rekao je Sadik.
Sindikat se tim povodom već obratio NBS i guverneru Jorgovanki Tabaković dopsiom kojim je zatražio izuzimanje taksi-preduzetnika, navodeći da bi se morale uzeti u obzir određene činjenice kada je reč o obavljanju delatnosti taksi prevoza u Srbiji.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    Posmatram komentare i minuse na iste,te sam došao do zaključka da uopšte nije slučajno što se nama sve ovo dešava i što živimo u sve većem i većem haosu!?!Zapravo,ovde to očito žele i ne oseċaju se dobro kada postoji red i neka pravila,nego,'što gore to bolje'!!

  • Raša

    A Kinezi ne moraju uopšte da plaćaju porez decenijama. E Srbijo!

  • Xxx

    Zasto treba?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima