Hrvatski fašisti prete zaposlenima u Muzeju Jasenovca!

- Takvi kao vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja - navodi se u elektronskoj poruci s Miljkovim potisom i ustaškim pozdravom "Za dom spremni"

  • 19

Zaposlenima u parku Jasenovac, među kojima i direktorki Spomen parka Jasenovac Nataši Jovičić, stigao je preteći mejl sa slikom metka, kao reakcija na to što su osudili šovinističke ispade u Hrvatskoj.

U nepotpisanoj poruci koja prati sliku, radnici su nazvani antihrvatima i izdajnicima, preneo je zagrebački portal Index.hr.

- To je otvoreni poziv na likvidaciju ne samo nas nego i svih koji misle slično. Dakle i vlade, predsednika Republike, većine političkih stranaka - izjavila je Hini Jovičićeva.

Još četvoro kustosa Spomen područja i šefica računovodstva, pored direktorke, dobilo je preteću poruku.

Na zvaničnu adresu stigao je i mejl sa potpisom čelnika Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josipa Miljka na kojoj je pisalo: "Vi širite četničku propagandu", rekla je Jovičić.

- Takvi kao vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja - navodi se u elektronskoj poruci s Miljkovim potisom i ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Sve nadležne institucije, kriminalistička policija, ali i predsednik Hrvatske Ivo Josipović, obavešteni su o incidentu zaposlenih u Spomen području Jasenovac, a policija već sprovodi uviđaj.

Spomen područje Jasenovac nalazi se na području bivšeg ustaškog logora iz Drugog svetskog rata, uz Memorijalni muzej, u okviru kog deluje obrazovni centar čiji je cilj ukazivanje na nužnost poštovanja različitosti među ljudima.

(Telegraf.rs / Izvor: Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko tlgrf

    1. decembar 2013 | 19:16

    Mali,mizerni i iskompleksirani vestacki narod.Da im nije bilo Hitlera nikad drzavu ne bi imali.Obicno su u ratu najveci slabici oni koji se izivljavaju nad nejaci.Zlo seme prokleti da ste.

  • Debeli

    1. decembar 2013 | 18:54

    EU vrednosti

  • Dragan Pavlović

    1. decembar 2013 | 19:50

    Hrvatska: lažan narod, lažna zemlja, lažna vera, lažan jezik, lažna kultura. Živela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA