• 6

TABAKOVIĆ: Rast cena ispod četiri odsto

Guvernerka Narodne banke Srbije kaže da je cilj da se inflacija stabilizuje na niskom nivou

  • 6

Narodna banka Srbije namerava da inflaciju, koja će na kraju ove godine biti ispod četiri odsto, stabilizuje na niskom nivou, s ciljem da ona do kraja 2016. iznosi četiri odsto, najavila je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.
- Imajući u vidu smanjivanje inflatornih pritisaka, za šta je u narednom periodu bitno dosledno sprovođenje fiskalne konsolidacije u skladu s planom, naš izvršni odbor će razmotriti dalje ublažavanje monetarne politike - rekla je Tabaković za dodatak "Biznis" lista "Novosti".

Tabakovićeva je istakla da je za održavanje stabilne i niske inflacije, na šta će ubuduće biti usmerene mere monetarne politike, važan preduslov i smanjivanje kamatnih stopa.
- Ipak, želim da vas podsetim na to da su kamatne stope na dinarskom tržištu novca već na silaznoj putanji, čime se formira uporište i za smanjenje kamatne stope na dinarskom kreditnom tržištu - rekla je Tabaković.
Guvernerka je napomenula da u politici kursa neće biti nikakvih promena.
- Nastojeći da obezbedi stabilnost kursa, svoje odluke o tome kada i u kojoj meri će se pojaviti na međubankarskom deviznom tržištu, Narodna banka će i ubuduće donositi na osnovu celovitog sagledavanja svih novčanih tokova, i deviznih i dinarskih, kao i efekata mera monetarne politike - navela je ona.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    Jorgovanka,i Krstić su mačiji kašalj,u poredjenju sa tvojim konstantnim lupetanjem zorice!!!

  • Ja

    Zorice,od ranog jutra lupetaš.Blago tebi.

  • Aleksandar

    Nek si se ti uvalila u fotelju,za tebe nema krize!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima