UN OPTUŽUJE: Asad odgovoran za ratne i zločine protiv čovečnosti

Panel UN za istragu zločina tokom građanskog rata u Siriji došao je do "značajnih dokaza" za zločine, pri čemu ti dokazi "ukazuju na odgovornost najviših zvaničnika Vlade, uključujući šefa države"

  • 6

Visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj izjavila je kako ima sve više dokaza da su zvaničnici sirijske vlade, uključujući predsednika Bašara el Asada, odgovorni za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine u toj zemlji.

Pilaj je dodala da je panel UN za istragu zločina tokom građanskog rata u Siriji došao do "značajnih dokaza" za zločine, pri čemu ti dokazi "ukazuju na odgovornost najviših zvaničnika Vlade, uključujući šefa države", prenela je agencija AP.

Ona je, međutim, navela da se spisak osumnjičenih za zločine nalazi pod ključem u njenoj kancelariji i da neće biti javno objavljen dok to ne zatraže međunarodne ili nacionalne vlasti.

- Učestalost i brutalnost zločina koji su počinile strane u sukobu su gotovo neverovatni - istakla je Pilaj, govoreći o Siriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bad boy

    2. decembar 2013 | 14:16

    Nedaj se Asade srbi su uz tebe nek pogleda ko nije mracnjak.com pa da vide sta rade pobunjenici uzas

  • Dragan Pavlović

    2. decembar 2013 | 17:52

    Amerikanci izmišljaju ludaci. Ako im neko ne treba, pošalju ga u zatvor. Tako su i sa Srbima a mi smo i popuštali. Asade, bori se, Amerika ne sme da bude jača od Rusije.

  • markozh

    2. decembar 2013 | 14:48

    Ista prica a culi smo je vise puta! Dokle ce vise amerika da zapoveda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA