BRAVO, MAJSTORE: Otac sinu sam napravio traktor za mesec dana! (FOTO) (VIDEO)

Ovaj neobičan traktor ima ukupno 20 brzina, delove "fiće", "stojadina", ali i delove od frižidera. Kabina je klimatizovana, a u njoj se može slušati i muzika. Napravio ga je Lazar Pavkov (71), iako ima samo četiri razreda škole

  • 8

Vojvođanin Lazar Pavkov (71) napravio je, sasvim sam, svom sinu traktor. Kako kaže, hteo je da udovolji sinu, a nije imao novca da kupi vozilo, pa ga je napravio.

Za to mu je trebalo samo mesec dana. Nije ga sprečilo ni to što ima samo četiri razreda osnovne škole.

- Ovo je moj ručni rad. Napravio sam ga jer me je sin nagovorio. Komšija izbeglica došao, ima sina koji se družio s mojim. Međutim, oni su imali traktor, a mi nismo. Onda je i moj sin poželeo da ima traktor, navaljivao, a ja sam u penziji, nisam imao novca. Otkud ću ja da kupim traktor, moja penzija je mala, 9.000 dinara. Na kraju sam mu rekao: "Napraviću ti traktor" - priča Pavkov za emisiju "5kazanje" Radio-televizije Vojvodine.

Sin mu nije verovao, ali za mesec dana dobio je neobičan traktor. On ima ukupno 20 brzina, četiri koje služe za rikverc i 16 brizina za kretanje napred. Traktor ima delove "fiće", dva menjača od "lade", hladnjak od "stojadina", a ima čak i delove od frižidera.

Ima grejanje, hlađenje, ali i mogućnost da se u njemu sluša muzika. Vozilo može da ide čak 70 kilometara na sat, a vozio ga je u Kulu na atest, koji je i dobio.

- Volja me je naučila, volim tehniku, nema šta ne umem da radim. Ništa nisam skicirao, sve sam radio odmah, nije bilo nikakvih popravki ili prepravki. Jedina greška mu je što troši benzin, ali planiram da ga preradim na gas ili dizel. Ko zna šta treba da se radi, uopšte nije teško - kaže Pavkov.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: medio.rtv.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv

    3. decembar 2013 | 18:18

    A sin ko da ima 10 godina a ne 40 pa trazi da mu tata kupi traktor Svaka cast tati valjda mu je i sin nesto pomogao

  • Gik

    3. decembar 2013 | 19:30

    Ako si ti majstore dočekao da vidiš da izbeglica ima traktor pa ga tek onda napravio, šta si ti sve mogao napraviti da ti švabo komšija

  • Prof.Biologije

    3. decembar 2013 | 19:20

    Svaka čast,majstore.Ugradi mu HHO gas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA