NAJGORI OD SVIH: Obama omražen među novinarima

– Službenici Bele kuće blokiraju javnost da ima nezavisni pristup najvažnijim funkcijama vlasti – piše u protestnom pismu vodećih svetskih agencija, dok su neki mediji čak pozivali i na bojkot objave službenih fotografija koje se dobijaju od Bele kuće

  • 0

Dugogodišnji reporter CNN i saradnik Bele kuće u Vašingtonu, Bob Franken, izjavio je da sadašnji predsednik Barak Obama prema novinarima neprijateljski nastrojen više od ostalih u istoriji Amerike.

Franken je govorio o odnosima američkih predsednika i medija, i optužio sadašnju administraciju, na čelu sa Barakom Obamom, da je najgora. To se manifestuje i u teranju nezavisnih fotoreportera sa službenih dužnosti, o čemu su govorili i dopisnici Rojtersa i Asošijeted Presa, i uvođenju malog broja "administrativnih" fotografa za snimanje američkog predsednika, koji onda odabiraju one koje će se pojaviti u medijima.

– Službenici Bele kuće blokiraju javnost da ima nezavisni pristup najvažnijim funkcijama vlasti – piše u protestnom pismu vodećih svetskih agencija, dok su neki mediji čak pozivali i na bojkot objave službenih fotografija koje se dobijaju od Bele kuće.

Frankenova kritika sigurno je najžešća dosad, s obzirom da dolazi od čoveka koji dobro poznaje rad Bele kuće, još od Regana 1980. godine, a poznat je po oštrim komentarima na račun predsednika SAD.

– Svaka vlast nastoji da manipuliše medijima, s tim da je ova aktuelna u svakom smislu najviše neprijateljski nastrojena – izjavio Franken.

Objašnjava da je to jer Bela kuća krije informacije pokušavajući da zataška novinarima bitna dešavanja, posebno ministarstvo pravosuđa, koje, kako smatra on, prezire novinare.

Inače, organizacija Reporteri bez granica u 2013. SAD je smestila na 32. mesto zemalja po medijskim slobodama, dok je Centar za zaštitu novinara u oktobru izneo izveštaj od 29 strana u kojem se Obami prepisuje loš odnos s medijima.

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA