Za ukradenu bebu plaćaju i do 40.000 evra!

Ranki i Zdravku Studić, kojima je pre 21 godinu navodno preminuo sin, pre nekog vremena javila se žena koja im je javila da im je dete živo, da se zove Ratko i da živi u Švajcarskoj

  • 15

Priče o bebi-trafikingu se ne stišavaju. 

Ranka i Zdravko, rodom iz Sarajeva, u ispovesti za "Vesti" ispričali su kako ih je 2009. godine telefonom pozvala nepoznata žena, koja je potvrdila njihove sumnje. Rekla je "da je njihov sin - koji je navodno umro pri rođenju - živ i da se nalazi u Švajcarskoj i da se zove Ratko".

- Žena koja me je pozvala rekla mi je doslovce: "Jeste li Vi Ranka Studić, izbeglica iz Sarajeva, koja se porodila u Jagodini 7. jula 1992. godine u šest sati uveče? Vaše dete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švajcarskoj, prodat je dobrostojećoj porodici, koja ga je usvojila - ispričala je Ranka Inga, koja se i dalje nada da će jednog dana pronaći svog sina.

Doktor Boban Stanojević, načelnik Ginekologije u jagodinskoj bolnici, kaže da bolnica ne želi da se bavi slučajevima umrlih beba za koje se sumnja da su prodate.

- U to vreme (kada je Ranka Inga ostala bez bebe) nisam ni bio zaposlen u bolnici. Znam da je majkama teško da se pomire sa činjenicom da su izgubile bebe. Ali, ako su lekari konstatovali smrt, to je i razlog što iz porodilišta nisu otišle sa detetom u naručju. Ako sumnjaju, postoje organi koje se bave takvim slučajevima, pa neka se njima obrate. U novinama se svašta piše, a nijedan od navodnih slučajeva prodaje dece nije rasvetljen, jer nije dokazan - navodi dr Stanojević za "Vesti".

Ovakve priče sve su češće u Srbiji pa Vladimir Cinčarević, predsednik Udruženja "Roditelji nestalih beba" kaže da ima čitavu arhivu dokumenata koji dokazuju da je u proteklih 20 godina preko granice završilo oko četiri do pet hiljada beba.

- Nemačka je puna srpske dece. Osim te zemlje, naša deca koja su ukradena iz porodilišta najčešće završavaju u skandinavskim zemljama. Prodaju se zavisno koliko je porodica imućna od 15 do 40 hiljada evra - otkriva Čičarević.

Kako dalje navodi, prema nezvaničnim podacima Udruženja roditelji u poslednjih 40 godina ukradeno je više hiljada beba.

- U ovaj zločin najčešće su umešani zaposleni u porodilištima, od lekara do babica i čistačica - zaključuje Čičarević.

(Telegraf.rs / Izvor: Vestionline.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ranka Inga Studic

    3. decembar 2013 | 17:08

    Hvala svima na podrsci, ja sam majka koja trazi sina, DR iz Jagodine ako niste radili 92' veoma je nukusno I kao covjeku a I ljekaru da date ovakvu izjavu,da ne vjerujte ,Vase pravo ,prikazite javnosti iz vase arhive 92 moju otpusnu listu I ko je I konstatovao smrt djeteta ili spontani???Toliko mozete pomoci a poslije toga ja cu se oglasiti I poslati svim novinskim agencijama OTPUSNICU IZ JAGODINE kao I UTVRDJENU VISINU TRUDNOCE 92 iz Sarajeva gdje sam bila u bolnici, vrlo je ironicno se na ovakav nacin se oglasiti, bilo bi bolje da kao covjek a pogotovu ljekar niste rekli nista ako vec I niste bili tu ,ja samo trazim sina A NE KO JE KRIV ILI NE, zelim znati sudbinu sina ,I zbog takvih kao Vi je napisana ova prica, knjiga sa svim potkrepljenim cinjenicama, kome da se obratim?U Jagodini sam trazila prije 4 godine odgovre nisam ih dobila a ni nekoliko hiljada roditelja koji traze djecu, ispada mi smo svi bolesni i ne prihvatamo da su nam djeca umrla, PA DAL JE MOGUCE ???Procitajte knjigu Mise Ristovica-rodjeni da nestanu, bice svima jasno sve, moj cilj nije da OPTUZUJEM NI DRZAVU NITI LJEKARE ZELIMMM DA NADJEM SINA I TO JE SVE, kao i svi roditelji koji traze djecu, necu prestati ga traziti dok zivim..... a SVIMA NA SAVJEST OSTALO Ranka Inga Studic-Iceland

  • Marko

    3. decembar 2013 | 15:24

    Sačuvaj bože šta sve rade ljudi,pa gde će im duša zlotvori jedni!!!

  • marko

    3. decembar 2013 | 18:12

    Ala ste komplikovani, pa lepo dajte imena doktora koji su vrsili porodjaj pa da vidite kako staro dobro izbijanje zuba i lomljenje ruku i nogu mogu sve da dovedu u red posto od drzave nema vajde. Iako ne znaci nista, sva podrska gospodja Ranki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA