Papa Franja radio kao izbacivač noćnog kluba u Buenos Ajresu

- Kasnije sam predavao književnost i psihologiju i to mi je pomoglo da utičem na ljude. Kao što kaže Sveti Petar, "uvek budite spremni da ponudite objašnjenje onima koji vas pitaju za razlog vaše vere" - rekao je papa Franja

  • 3

Papa Franja, otkrio je prilikom posete crkvi u predgrađu Rima, da se bavio različitim poslovima kada je bio mlad. Sve je iznenadilo saznanje da je prao podove, radio laboratorijska testiranja, a radio je čak i kao izbacivač u noćnom klubu u Buenos Ajresu.

Papa više ne izbacuje problematične goste iz klubova, već se trudi da što više ljudi privuče u crkvu, piše vatikanski list "Oservatore Romano".

- Kasnije sam predavao književnost i psihologiju i to mi je pomoglo da utičem na ljude. Kao što kaže Sveti Petar, "uvek budite spremni da ponudite objašnjenje onima koji vas pitaju za razlog vaše vere" - rekao je papa Franja.

Papa je u razgovoru sa decom proveo najveći deo posete koja je trajala četiri sata, a kada su ga pitali kako provodi dan, papa je odgovorio:

- Molim se, a zatim počinjem sa poslom. Čitam pisma, dokumenta i izveštaje, sastajem se sa kardinalima, sveštenicima i drugim ljudima. Ručam između podneva i jedan sat, a zatim se odmaram pola sata i nastavljam sa radom do večeri.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac

    3. decembar 2013 | 18:10

    Sve je to zivot biznis brate lova do krova ...

  • cg

    4. decembar 2013 | 07:04

    Boli te uvo sad si sef najace mafijaske organizacije na svijetu koja ne zna za stid i cast, a to je katolicka crkva!

  • lovac na subare

    4. decembar 2013 | 03:52

    Hahah... Jos jedna budalastina koju nam je servirao papa. Smarate vise sa tim papom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA