Ugovore o reprogramu duga za struju potpisalo oko 70 odsto, izostali najveći dužnici!

Do sinoć je potpisano je ukupno 274.220 sporazuma o reprogramu i reprogramirano je 17,12 milijardi dinara. Ako se posmatra visina duga, najveći dužnici nisu potpisali reprogram, jer je ukupan dug koji je mogao da se reprogramira bio oko 78 milijardi dinara

  • 2

Reprogram duga za struju je potpisalo oko 70 odsto dužnika, ali najveći dužnici nisu iskoristili tu mogućnost, rečeno je danas agenciji Beta u Elektroprivredi Srbije (EPS).

U tom javnom preduzeću, do sinoć je potpisano je ukupno 274.220 sporazuma o reprogramu i reprogramirano je 17,12 milijardi dinara.

Sa domaćinstvima je, precizira se, potpisano 254.630 ugovora i reprogramirano 9,84 milijarde dinara duga, dok je sa dužnicima iz privrede potpisano je 19.590 sporazuma i reprogramirano 7,28 milijardi dinara duga.

Kako navode u EPS, ako se posmatra visina duga, najveći dužnici nisu potpisali reprogram, jer je ukupan dug koji je mogao da se reprogramira bio oko 78 milijardi dinara.

Na primer, od 3.600 duznika iz kategorije domaćinstva koji su imali dug veći od milion dinara, sporazum o reprogramu na 10 godina potpisalo je svega 410 dužnika, kažu tom preduzeću.

Kako se navodi, najveći broj sporazuma - 100.280 potpisano je na području "Elektrosrbije", a najviše duga 5,68 milijardi dinara rešeno je na području "Jugoistoka".

U EPS ističu da dužnike koji nisu potpisali sporazum o reprogramu duga za utrošenu električnu energiju očekuje postupak prinudne naplate.

Isključenja su, kako navode, redovna aktivnost Privrednog društva EPS snabdevanje, a postupak prinudne naplate za dugove privrednim društvima za distribuciju počinje odmah posle objedinjavanja podataka o ukupnom broju potpisanih sporazuma o reprogramu.

Dodaje se da će dužnici koji su predali zahtev, a još nisu potpisali sporazum o reprogramu, biti pozvani na potpisivanje sporazuma o reprogramu tokom ove nedelje.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gory

    3. decembar 2013 | 18:15

    Ajde sad da vas vidimo na delu! Toliko price o poslednjoj sansi za reprogram duga nakon cega sledi neodlozno iskljucenje. Izvolite sada pokazite ozbiljnost!

  • Vlajko

    3. decembar 2013 | 18:11

    Ne lazi te...dug posle godinu dana zastareva...hocu da platim ali samo to..ostalo je pljacka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA