EU: GMO med mora biti obeležen

Kako je objavio Savez pčelarskih organizacija Srbije, prihvaćena je inicijativa za jasno označavanje koja je došla od evropskog poslanika Lojze Peterlea, koji je bio odgovoran za Direktivu o medu u ime najveće poslaničke grupe u Evropskom parlamentu

  • 4

Med koji sadrži polen GMO biljaka i ubuduće mora biti označen, odlučio je Odbor za prirodnu sredinu, javno zdravlje i bezbednost hrane pri Evropskom parlamentu.

Konačnu odluku o ovom putanju doneće, međutim, Evropski parlament.

Evropska komisija je Odboru uputila predlog da se ukine obavezno označavanje meda, koji sadrži polen genetski modifikovanih biljaka, ali ga on nije prihvatio. Protiv je bilo 45 članova, a za njih 17.

Kako je objavio Savez pčelarskih organizacija Srbije, prihvaćena je inicijativa za jasno označavanje koja je došla od evropskog poslanika Lojze Peterlea, koji je bio odgovoran za Direktivu o medu u ime najveće poslaničke grupe u Evropskom parlamentu.

O ovoj temi Evropski parlament će odlučivati na plenarnom zasedanju u februaru, a Peterle će se zauzeti da ovu odluku Odbora potvrdi i većina evropskih poslanika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    3. decembar 2013 | 18:35

    Ja ne vidim poentu uvozenja GMO bilo cega kad to ljudi ne zele da kupuju...

  • BALKANSKI SPIJUN

    3. decembar 2013 | 20:33

    Obeleze ga pa ako kupujes sam sebi skaces u stomak!!! Sitnim slovima je neko negde sebe obezbedio da neces moci da ga tuzis u slucaju bilo kakvih problema!! Dal je moguce da od tolike Vojvodine mi mora da uvozimo tudje i otrovano ????

  • Malena

    3. decembar 2013 | 23:40

    Gmo med??? Toliko sajmova meda ima, mi uvozimo med! Treba nas ubiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA