Veljović preuzeo predsedavanje Asocijacijom šefova policije

Direktor policije Milorad Veljović funkciju nasledio od direktora policije Republike Srpske Gojka Vasića. On je na sastanka ukazao da je od izuzetne važnosti da policije regiona sarađuju i oslanjaju se jedna na drugu, kako bi borba protiv prekograničnog, organizovanog kriminala, narkotika i svih drugih vidova kriminala bila uspešna

  • 2

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić zvanično je večeras u Beogradu predao direktoru policije Srbije Miloradu Veljoviću predsedavanje Asocijacijom šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPKA).

Veljović je na sastanka ukazao da je od izuzetne važnosti da policije regiona sarađuju i oslanjaju se jedna na drugu, kako bi borba protiv prekograničnog, organizovanog kriminala, narkotika i svih drugih vidova kriminala bila uspešna, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je rekao da se nada da će SEPKA u budućem periodu igrati značajnu ulogu i da će biti primer kako direktori policija i policije zemalja u regionu treba da sarađuju.

Asocijaciju SEPKA čine šefovi policija Albanije, Bugarske, Federacije BiH, Republike Srpske, Moldavije, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Okuplja šefove policija iz Jugoistočne Evrope, koji zajednički rade na sagledavanju strateških problema sa kojima se zemlje članice susreću, kao i na trasiranju puteva za kvalitetnu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala i korupcije, kao i drugih krivičnih dela.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko tlgrf

    4. decembar 2013 | 01:33

    Obicno su najbucniji i "najposteniji"oni policajci koji zloupotrebljavaju svoj polozaj.

  • Zullu

    4. decembar 2013 | 15:33

    Ovaj čovek je neuništiv...Koliko god naša policija nazaduje, Veljović sve više napreduje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA