I RTS NASEO NA LAŽNU VEST O TOMU HENKSU: Kosovo je Srbija i ostaće srpsko!

Na portalu Javnog servisa pojavila se lažna vest o tome da je poznati glumac izjavio da je "Kosovo bilo i ostaće srpsko". Ista "patka" preplavila internet i u februaru ove godine

  • 8

Internet portal Radio-televizije Srbije danas je u rubrici "Magazin" objavio lažnu HOAX vest da je poznati glumac Tom Henks, navodno, gostujući na Televiziji "E" rekao da je Kosovo uvek bilo srpsko i da će ponovo biti jednog dana!

Ova vest je ubrzo preneta na nekoliko drugih portala, ali je nakon određenog vremena skinuta s naslovne strane RTS-a, mada na društvenim mrežama linkovi koji vode do te vesti još uvek funkcionišu!

Podsetimo, ova identična izmišljena vest je objavljena i februara ove godine, ali ju je tada prenela većina medija u našoj zemlji. Međutim, nakon nekoliko sati, kad se utvrdila njena verodostojnost, mediji su je povukli.

Inače, u samoj vesti, poznati holivudski glumac je, NAVODNO, uporedio stradanje i patnju kosovskih Srba s golgotom koju su doživeli Jevreji i objasnio da uprkos NATO agresiji, Srbija nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine!

"Holivudska zvezda, dvostruki dobitnik Oskara, glumac Tom Henks ponovo je stao na stranu Srba i svojom izjavom šokirao javnost, prenose agencije", kaže se u ovoj vesti, međutim, nigde nema bližih podataka o tome koje su to svetske agencije prenele navode glumca.

Na zvaničnoj prezentaciji "E" kanala, koji je u Sjedinjenim Američkim Državama poznat po pričama iz privatnog života velikog broja najpoznatijih svetskih predstavnika "džet seta", u intervjuima koji su rađeni s njim, nema ni pomena o Kosovu i Metohiji, Srbiji, Srbima, kao ni Jevrejima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeMi

    4. decembar 2013 | 14:15

    Već 5 komentara sam napisala na sajtu RTS-a da je ovo laž,ali oni uporno ne objavljuju,samo pozitivni komentari mogu da se čitaju,toliko o nacionalnom servisu,ne treba niko da im plaća pretplatu .BRAVO ZA TELEGRAF

  • najlakse je Srbe

    4. decembar 2013 | 16:12

    ... praviti majmunima laznim podrzavajucim izjavama "poznatih" osoba iz sveta! Mi se lako palimo kao sibice i ne trajemo dugo, a i nismo bas mnogo bistar narod!

  • Mučki provokator

    4. decembar 2013 | 13:38

    Nema on pojma sta je kosovo uopce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA