UČIMO OD NJIH: Šeik Dubaija pozvao narod da menja nabolje zdravstvo i prosvetu!

Premijer UAE pozvao je na Tviteru građane da predlože ideje koje bi poboljšale rad zdravstva i obrazovanja. Iz srpskih ministarstava poručuju da je svaka slična, dobra ideja dobrodošla

  • 12

Premijer i potpredsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladar Dubaija Muhamed bin Rašid el Maktum, poznatiji i kao šeik Muhamed, pozvao je na svom Tviter profilu sve građane da pomognu vlastima i da šalju predloge za poboljšanje rada u oblastima obrazovanja i zdravstva.

Međutim, u Srbiji se do sada niko nije setio da omogući narodu da preko društvenih mreža šalje svoje predloge iako su, kako kažu u ovim ministarstvima za Telegraf, to dobre inicijative, dok su ideje građana uvek dobrodošle.

Muhamed bin Rašid el Maktumje na svom Tviter profilu koji ima više od 2,3 miliona pratioca objavio je javni poziv svima da učestvuju u, kako je naveo, najvećem "brainstormingu" u istoriji UAE i da svojim predlozima poboljšaju rad ministarstava obrazovanja i zdravlja.

- Želimo da nam se svaki muškarac, žena i dete pridruže u najvećoj ikada razmeni ideja na kojoj ćemo da pronađemo nova rešenja za zdravstvo i obrazovanje - napisao je Muhamed, i dodao da su "obrazovanje i zdravstvo briga svih nas, pa poziva sva društva u UAE da kolektivno misle i pronađu kreativna rešenja".

Telegraf.rs je zanimalo da li ovakav model može da se sprovede i u Srbiji, pa da građani preko Tvitera i Fejsbuka predlažu šta bi sve trebalo popraviti u zdravstvu i obrazovanju. U ministarstvima zdravlja i prosvete pozdravljaju ovu ideju.

- Niko do sada nije organizovao ovakav poziv, ali svakako da nam je mišljenje građana jako važno i uvek se trudimo da ih čujemo kroz razne ideje - kažu u Ministarstvu zdravlja za naš portal.

Šeik Muhamed postao je prepoznatljiv po svojim dobrotvornim donacijama. On je 17. maja 2007. najavio donaciju u vrednosti od 10.000.000.000 američkih dolara u cilju razvoja obrazovnog sistema na Bliskom istoku.

Na Svetskom ekonomskom forumu 2007. u Jordanu najavljeno je doniranje u razvoj obrazovanja i podizanja standarda na viši nivo, program za mlade i stimulisanje otvaranja novih radnih mesta, kako bi se stvorila ravnoteža između razvijenih i nerazvijenih regija. Ukoliko bude uložena najavljena svota novca, to će predstavljati jednu od najvećih dobrotvornih donacija u istoriji.

Tokom 2008. procenjena vrednost bogatstva Šeika Muhameda iznosila je 18.000.000.000 američkih dolara, što ga stavlja na peto mesto najbogatijih vladara sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    5. decembar 2013 | 09:37

    Ma nase zdravstvo je savrseno, sta ce to nama? Babe umiru u cekaonicama, cekajuci pregled. Bebe kradu, ma savrseno zdravstvo!

  • Nesalomivi

    5. decembar 2013 | 09:20

    Pa gde moze da u lopovskoj zemlji bude tako nesto lepo? Ne moze i nece biti nikada na zalost

  • Feki

    5. decembar 2013 | 09:02

    Allah ga nagradio i podrzao,Amin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA