Objedinjena naplata poreza od 1. marta

Objedinjena naplata poreza odložena je na zahtev pojedinih velikih sistema, kao što su EPS, MUP, zdravstvo, Republički zavod za statistiku, kao i osiguravajuće kuće

  • 0

Objedinjena naplata poreza u Srbiji počeće 1. marta, a ne kako je prvobitno bilo planirano 1. januara iduće godine, za one poreske obveznike koji nisu spremni za ovakav vid plaćanja, među kojima su uglavnom veliki sistemi.

Za one poreske obveznike koji su spremni za objedinjenu naplatu poreza taj proces počeće 1. januara, dok je ostalima omogućen probni period do 1. marta, rečeno je danas novinarima u Poreskoj upravi.

Objedinjena naplata poreza odložena je na zahtev pojedinih velikih sistema, kao što su EPS, MUP, zdravstvo, Republički zavod za statistiku, kao i osiguravajuće kuće sa kojima će, kako je najavljeno, biti održani razgovori kako bi se što bolje pripremili za taj proces.

Odlaganje objedinjene naplate biće uređeno amandmanom o izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koji je trenutno u skupštinskoj proceduri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA