• 0

Objedinjena naplata poreza od 1. marta

Objedinjena naplata poreza odložena je na zahtev pojedinih velikih sistema, kao što su EPS, MUP, zdravstvo, Republički zavod za statistiku, kao i osiguravajuće kuće

  • 0

Objedinjena naplata poreza u Srbiji počeće 1. marta, a ne kako je prvobitno bilo planirano 1. januara iduće godine, za one poreske obveznike koji nisu spremni za ovakav vid plaćanja, među kojima su uglavnom veliki sistemi.
Za one poreske obveznike koji su spremni za objedinjenu naplatu poreza taj proces počeće 1. januara, dok je ostalima omogućen probni period do 1. marta, rečeno je danas novinarima u Poreskoj upravi.

Objedinjena naplata poreza odložena je na zahtev pojedinih velikih sistema, kao što su EPS, MUP, zdravstvo, Republički zavod za statistiku, kao i osiguravajuće kuće sa kojima će, kako je najavljeno, biti održani razgovori kako bi se što bolje pripremili za taj proces.
Odlaganje objedinjene naplate biće uređeno amandmanom o izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koji je trenutno u skupštinskoj proceduri.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima