VUKČEVIĆ: Guri pod opservacijom zbog slučaja braće Bitići

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da dosadašnja istraga, po pitanju odgovornosti Gorana Radosavljevića Gurija u ubistvu braće Bitići, nije utvrdila niti da je odgovoran, niti da nije i dodao da je on pod opservacijom

  • 2

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da je Tužilaštvo došlo do novih dokaza u slučaju ubistva braće Bitići koji sada daju jasniju i potpuniju sliku šta se tačno desilo, i dodaje da je Nekadašnji komandant Žandarmerije Goran Radosavljević Guri i dalje "pod opservacijom" u "slučaju Bitići".

Vukčević je negirao izjavu Fatosa Bitićija, brata ubijenih koji je stekao utisak da se Vukčević i drugi predstavnici države, sa kojima je razgovarao plaše Gorana Radosavljevića Gurija, nekadašnjeg komandanta Žandarmerije i sadašnjeg člana Glavnog Odbora SNS-a

- Ja ne znam kakav je on utisak stekao, niti mu je iko rekao da se bilo ko uplašio Gurija. Da je tako ja bih dao ostavku. Ja sam mu rekao da mi teško dolazimo do svedoka jer su ljudi, ti svedoci, preplašene - kaže Vukčević.

Vukčević je rekao da dosadašnja istraga, po pitanju odgovornosti Gorana Radosavljevića Gurija u ubistvu braće Bitići, nije utvrdila niti da je odgovoran, niti da nije.

- Goran Radosavljević Guri je pod opservacijom - rekao je Vukčević.

Vukčević je izjavio da nema političkih pritisaka na rad tužilaštva, koje obeležava 10 godina rada i najavio da će uskoro pokrenuti dva važna predmeta, o zločinima u Srebrenici i Štrpcu.

Na optužbe da tužilaštvo u svojim istragama štiti visoko pozicionirane pripadnike MUP-a, vojske ili države, Vukčević je objasnio da je za visokorangirane funkcionere bio nadležan Haški tribunal.

- Kada sud prestane sa radom, ako bude predmeta koji nisu završeni, taj posao preuzećemo mi - rekao je Vukčević i ponovio da neće biti zaštićenih u tim istragama.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    4. decembar 2013 | 19:01

    Sumadinac je veliki covek i pravi vojnik . Pozdrav generale

  • Nemanja Petrovic

    4. decembar 2013 | 23:24

    E moj Vukcevicu ,najlakse ti je da optuzis SRBINA.Pa kad si tako posten sto pustiste siptarske iredente I sto tada nisi izjavio nesto .OJ SRBIJO STA OSTADE OD TEBE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA