Šume u Vojvodini se suše zbog klime

Vlada Vojvodine zadužila je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da predloži obezbeđenje sredstava za sanaciju nastalih šteta i zaštitu šuma

  • 4

Tokom 2013. godine zabeležen je znatno veći obim sušenja šuma na teritoriji Vojvodine, saopštila je danas Vlada Vojvodine.

Kao primarni uzrok koji je doveo do ovakve pojave, navode se ekstremni klimatski uslovi tokom prethodne dve godine, odnosno sušna i vrela leta i zime sa ekstremno niskim temperaturama, navodi se u saopštenju.

Vlada Vojvodine je zbog toga zadužila Javno preduzeće Vojvodinašume da odmah pristupi sanitarnim sečama označenih osušenih stabala i šuma.

Vlada Vojvodine zadužila je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da predloži obezbeđenje sredstava za sanaciju nastalih šteta i zaštitu šuma.

Na sednici Vlade donet je i zaključak da se oformi i privremeno radno telo u čijem sastavu će biti predstavnici pokrajinskih sekretarijata i stručnjaci za poljoprivredu, nauku i tehnološki razvoj, ekologiju i zaštitu životne sredine, koji će pratiti stanje u oblasti šuma i kvaliteta zemljišta u pokrajini.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Su

    4. decembar 2013 | 19:29

    Bombardovanje sa ovim nema nikakve veze,u pitanju je samo klima...cccc

  • Primer

    4. decembar 2013 | 22:03

    Zagadjivanje vazduha,visoke i niske teperature,nedoboljno padavine kise.

  • Sajber kurajber

    4. decembar 2013 | 21:40

    posumicemo bananom i pomorandzom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA