Kraljevo: Sudiji krivična prijava zbog mita

Sudija Osnovnog suda u Kraljevu Srećko T. navodno je omogućio neovlašćeno prisvajanje vozila koja je policija zaplenila u istragama krivičnih dela

  • 0

Policija je podnela krivične prijave protiv Abdulaha M. (55) iz Novog Pazara, Milivoja P. (58) iz Baljevca i Srećka T. (56) iz Raške zbog sumnje o zloupotrebi službenog položaja, saopštila je Policijska uprava Kraljevo. Prema saopštenju, sudija Srećko T. omogućio je Abdulahu M. da neovlašćeno dođe u posed vozila zaplenjenih u policijskim istragama.

Protiv direktora "Auto-moto saveza Srbije" - Radne jedinice u Baljevcu Milivoja P. prijava je podneta zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, a protiv sudije Osnovnog suda u Kraljevu - Sudske jedinice u Raški Srećka T. zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i primio mito.

Protiv vlasnika preduzeća "SMS trejd" iz Novog Pazara Abdulaha M. podneta je krivična prijava zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem i za falsifikovanje isprave.

- Srećko T. se već nalazi u pritvorskoj jedinici Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu zbog ranije izvršenih dela, o čemu je javnost obaveštena - navodi se u saopštenju PU Kraljevo. Abdulah M. i Milivoje P. lišeni su slobode i određeno im je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

U saopštenju se precizira da se sumnja da je Abdulah M. podstrekavao Srećka T. da prekorači granice službenog položaja i omogući mu da dođe u posed više vozila vrednih preko 1,6 miliona dinara.

- Ova vozila su se nalazila u sabirnom centru AMSS - Radna jedinica u Baljevcu i u sudskom depou Sudske jedinice u Raški. Njih su pripadnici Policijske stanice u Raški oduzeli kao predmet izvršenja krivičnih dela i protiv vlasnika su vođeni, ili se još vode sudski postupci - navodi se u policijskom saopštenju.

Prilikom registracije vozila Abdulah M. je Policijskoj upravi u Novom Pazaru predao falsifikovana dokumenta o vlasništvu nad vozilom, za koja se sumnja da ih je sačinio Srećko T. Takođe se sumnja da je Milivoje P. u svojstvu odgovornog lica, po usmenom nalogu sudije Srećka T, ne poštujući propisanu proceduru, predao ova vozila Abdulahu M.

- Pored ovih krivičnih dela, sumnja se da je Srećko T. prilikom uviđaja smrti lica u Raški, prisvojio domaći i strani novac u iznosu od 370.000 dinara, kao i da je u službenim prostorijama dobio poklon u novcu od osobe iz Raške da bi joj odložio izvršenje kazne zatvora - navodi se u policijskom saopštenju.

(M.S./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA