JEMEN: Bombaš-samoubica ubio 20 osoba, razneo zgradu Ministarstva odbrane!

- Eksplozija je bila veoma jaka, čitava zgrada se zatresla, a iz nje se uzdigao veliki oblak dima - izjavio je za Rojters očevidac koji radi u obližnjoj zgradi

  • 1

Bombaš-samoubica se jutros zaleteo automobilom punim eksploziva u zgradu jemenskog ministarstva odbrane, pri čemu je najmanje 20 ljudi poginulo ili povređeno, objavili su zvaničnici lokalnih bezbednosnih vlasti.

Odmah nakon eksplozije u okolini zgrade čuli su se pucnjevi, a agencija Rojters navodi i da su napadači uspeli da uđu u Ministarstvo, u čijim prostorijama se trenutno odigrava razmena vatre. Posle eksplozije su u stari deo Sane, gde se pored Ministarstva odbrane nalazi i jemenska Centralna banka, stigli Hitna pomoć i nekoliko vojnih vozila.

- Eksplozija je bila veoma jaka, čitava zgrada se zatresla, a iz nje se uzdigao veliki oblak dima - izjavio je za Rojters očevidac koji radi u obližnjoj zgradi.

Nasilje je često u Jemenu, gde privremena vlada nastoji da se izbori sa secesionistima sa juga zemlje, borcima Al Kaide i pobunjenika sa severa, kao i teškim ekonomskim problemima.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uskoro

    6. decembar 2013 | 00:32

    Razneo zgradu i to ministarstva odbrane a ubio samo 20 ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA