Podignuta optužnica protiv Bubala

Tužilac Miljko Radisavljević rekao je da je optužnica podignuta protiv osam lica zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću Milana Beka "Vorldfin" iz Luksemburga

  • 2

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i sedam njegovih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću Milana Beka "Vorldfin" iz Luksemburga.

Tužilac Miljko Radisavljević rekao je novinarima u Specijalnom sudu da je optužnica podignuta protiv osam lica, a tužilaštvo je predložilo produženje pritvora Bubalu i još dvojici okrivljenih.

Sumnja se da je njihovim mahinacijama država oštećena za više od 5,7 miliona evra.

Osim Bubala, optužnica za krivično delo zloupotreba službenog položaja tereti izvršnog direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Ðordevića i Gorana Mrđu, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmine Dragutinović.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A.

    5. decembar 2013 | 15:23

    Ta optuznica je tanka samo tako, s obzirom kako je tekla istraga. Sudjenje mora biti javno, da prestanu vise da nam mazu oci naslovima zasnovanim na pausalnim tumacenjima i zgodnim insinuacijama. Jadan taj sudija koji dobije predmet, jer se sad slucaj seli iz domena "osnovane sumnje" (citaj: politickih i interesnih sfera) u zonu rukovanja materijalnim i nedvosmislenim DOKAZIMA, a to ce, sudeci po informacijama iz prethodih sest meseci, biti potpun poraz tzv. borbe protiv "korupcije"..

  • Nabijemcocacolu

    5. decembar 2013 | 14:12

    Dobro kad je protiv budala a ne pametnih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA