HUMANO: Poznati prikupljaju novac za Teodoru i Dušana

Za lečenje petogodišnje Teodore Skrivanj koja boluje od Batenove bolesti prikupljeno je više od 100 hiljada dinara, a počela je i akcija za pomoć Dušanu Travici

  • 2

Petogodišnja devojčica Teodora Skrivanj boluje od teške i retke Batenove bolesti. Do sada je bila dva puta na lečenju u Kini, gde su lekarski tretmani uspešno delovali, a skupo lečenje sintetičkim enzimom u Nemačkoj mora da se nastavi i dalje, dok se ne razvije genska terapija koja je potrebna maloj Teodori, da bi se nastavilo lečenje u Kini.

Jedan tretman matičnim ćelijama u Internacionalnoj bolnici u Kini košta 32.000 dolara i 2.000 evra, za povratne avio-karte i mesec dana života u Pekingu potrebno je još 500 evra. Porodica trenutno čeka liberlalizaciju strogih kriterijuma koji su postavljeni za lečenje u Nemačkoj.

Koliko su naše poznate ličnosti humane, potvrđuje primer Goce Tržan, Ogija Radivojevića, Filipa Panajotovića i ostalih koji su se odazvali humanitarnoj večeri u novosadskom klubu "Muzej", kako bi prikupili novac za Teodorino lečenje.

Poznate ličnosti su se odazvale akciji i tokom novembra je prikupljeno 100.800 dinara, i na ovaj način apelovali su na sve da budu deo ovog plemenitog gesta.

U decembru je počela još jedna humanitarna akcija, na kojoj će, takođe, poznati praviti koktele u klubu "Muzej", a novac će biti namenjen za lečenje Dušana Travice koji je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA