• 6

RADULOVIĆ: Srpski IT da bude kao američki

- Namera države je da stvori inicijalnu kapislu da se u Srbiji, u Beogradu napravi centar ek-sistema i finansijske industrije za investicije - kaže ministar privrede

  • 6

Ministarstvo privrede Srbije je u budžetu za 2014. odvojilo četiri milijarde dinara za stvaranje privatnih venčer kapital fondova, izjavio je Saša Radulović.
Na konferenciji "IT i telekomunikacije - šansa za razvoj", on je rekao da to znači da će, kad neko osnuje privatni fond u Srbiji, za investicije u tehnologiju i tehnološke kompanije država dati između 20 i 40 odsto kapitala takvim fondovima.

Radulović je rekao da želi da oponaša američki sistem razvoja IT industrije, koji je, prema njegovim rečima, najbolji u svetu, tj. da želi da napravi venčer industriju u Srbiji kao sistem investicione podrške.

Namera države je, kako je istakao, da "stvori inicijalnu kapislu" da se "u Srbiji, u Beogradu napravi centar ek-sistema i finansijske industrije za investicije".
Radulović je rekao da se država neće mešati u to šta će investirati venčer fondovi koji nastanu uz njenu podršku.
- Kako će onda država voditi računa o svoji parama? Pare države se mešaju sa tim privatnim parama, pa kad ti iz fondova budu vodili računa o svojim parama, vodiće i o državnim - rekao je srpski ministar privrede, koji je svojevremeno, kako je napomenuo, u SAD imao uspešnu softversku firmu.

Radulović je naveo da će venčer fondovi praviti "pozitivnu selekciju projekata, proveravati poslovne planove i odlučivati u šta da investiraju", a da će preduzetnici, inovatori, inženjeri imati kome da nude svoje ideje.
- Ima dosta zainteresovanih, imali smo dosta razgovora da već početkom naredne godine krenu prvi fondovi  - rekao je on, ali je istakao da nedostaju projekti.
(Telegraf.rs / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iskreno receno

    Kako kao americka kad ne prodaju ni ajfon ni ajped ni nista

  • Marija

    Kakav ljigav čovek. Mnogo se pravi pametan. Aman čoveče, počećeš da mi iskačeš iz frižidera. Gde god ds se okrenem tu si.

  • Sumadinac

    A tekstilna industrija da bude kao kineska, a ato industrija kao nemacka . . . Ajde radite nesto ne samo da filozofirate.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima