HRVATSKA: Čak 650.000 potpisa protiv ćirilice?

Stožer za odbranu hrvatskog Vukovara objavio je da je broj prikupljenih potpisa za raspisivanje referendum o ćirilici premašio pola miliona i da taj broj nije konačan

  • 52

Članovi i simpatizeri stožera, do nedelje u ponoć, prikupljali su potpise za referendum o izmeni Zakona o pravima nacionalnih manjina, odnosno izmeni propisa upotrebe pisma nacionalnih manjina, tačnije ćirilice. Najmanje su ih prikupili u Istri, a navodno brojka od 650.000 nije konačna jer se potpisi prebrojavaju u još tri hrvatske županije.

Sve popisne knjige stožer će predati Saboru uz zahtev predsedniku Josipu Leki da raspiše referendum, poručio je ranije Vlado Iljkić iz Stožera.

Nakon redovne procedure, iz Stožera očekuju i saborsku raspravu o, kako kažu, ovom osetljivom pitanju. Iz Stožera su se u ranijem saopštenju požalili da policija uznemirava njihove volontere i traži razne informacije od onih koji su pomogli prikupljanje potpisa.

Podsetimo da je premijer Hrvatske Zoran Milanović poručio da referendum koji bi manjinama uzimao prava neće proći. Iljkić predviđa da će u tom slučaju doći do ustavne krize.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    6. decembar 2013 | 13:39

    Hehe...iskompleksirani mentalni bolesnici...cela nacija!

  • Komentator

    6. decembar 2013 | 13:40

    A tek sto cete popiti samarcinu od EUrope...pa mi cemo se iskidati od smeha....polako polako

  • dani

    6. decembar 2013 | 13:41

    E bolesnici jedni doci ce I vama kraj kad tad!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA