• 9

LESKOVAC: Zbog radova na mostu 10.000 ljudi odsečeno od sveta

- Nadležni organi su obavezni da obezbede funkcionisanje saobraćaja bez nadoknade ili da bar jedna traka funkcioniše - kaže Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca

  • 9

Više od 10.000 stanovnika odsečeno je od sveta jer je jedini most na regionalnom putu, na području Leskovca, zatvoren za saobraćaj zbog renoviranja.
Ukoliko žele da dođu do Leskovca ili Niša, meštani desetak sela moraju da idu auto-putem na kome moraju da plate putarinu.

Na regionalnom putu Niš - Leskovac, kao i na lokalnim putevima koji vode ka mostu, nema upozorenja da je zatvoren za saobraćaj, a ni pripadnici policije nisu obavešteni da ne mogu preko mosta.

- Ne znam šta je ovo. Nigde na putu nema znaka da je most zatvoren - kaže jedan vozač kamiona.
Pored mosta, preko koga je dnevno prelazilo i do 12.000 automobila, napravljen je prelaz za pešake. Putnici sada do Niša ili Leskovca moraju auto-putem na kom ih čeka naplatna rampa.
- Za pet kilometara auto-puta moram da platim 190 dinara. I tako svaki dan. Ovo je opšta pljačka - ogorčen je jedan od vozača.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović moli da Javno preduzeće Putevi Srbije pomogne meštanima desetak sela.
- U svakom slučaju, nadležni organi su obavezni da obezbede funkcionisanje saobraćaja bez nadoknade ili da bar jedna traka funkcioniše - kaže Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.
Javno preduzeće Putevi Srbije u saopštenju kaže je da je most zatvoren za saobraćaj, da je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, kao i da meštani mogu slobodno da koriste lokalnu putnu infrastrukturu i da ne moraju da koriste auto-put.
Radovi na mostu po planu bi trebalo da završeni oko Nove godine.
(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bleja

    pa zato cela SRBIJA prelazi ovaj most..umesto na auto-put oni sleperima prkeko mosta...cija je nosivost 12 tona..

  • bleja

    zato cela SRBIJA prolazi na ovaj most.zbog tog auto-puta!!!

  • Ivan Zivkovic

    3orice crna 0vco, dodji da ti paprikari daju bananu pa da odeš lokalnom putnom infrastrukturom

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima