• 9

Beba Popović otvara Institut za javnu politiku u Beogradu

U planu je da Institut pruža usluge u svim zemljama regiona, s namerom da doprinesu multidisciplinarnim istraživanjima, analizi i obradi društveno-političko-naučnih sfera javnog života država regiona

  • 9

Institut za javnu politiku, koji je Vladimir Beba Popović, nekadašnji sekretar Biroa za komunikacije u vladi Zorana Ðinđića, sa grupom stručnjaka osnovao u martu ove godine u Podgorici, počeće sutra sa radom i u Beogradu.
Kako je Tanjugu potvrđeno u Advokatskoj kancelariji "Justicija", koja je pravni zastupnik Instituta za javnu politiku u Podgorici i Vladimira Popovića, pored osnivača podgoričkog instituta − profesora Filozofskog fakulteta Nikole Samardžića i profesora Pravnog fakulteta Stevana Lilića, programski tim beogradske kancelarije okupiće dvadesetak stručnjaka, bivših ministara i ličnosti iz javnog života.

Predsednik Upravnog odbora beogradskog Instituta trebalo bi da bude bivši dekan Fakulteta političkih nauka Mijat Damjanović. Posle otvaranja kancelarije u Beogradu, planirano je da Institut za javnu politiku počne i sa radom u Ljubljani, Sarajevu i Zagrebu.

U planu je da Institut pruža istu vrstu usluga u svim zemljama regiona, s namerom da doprinesu multidisciplinarnim istraživanjima, analizi i obradi društveno-političko-naučnih sfera javnog života država regiona, zauzimanjem jasnih političkih stavova i davanjem konstruktivnih preporuka u okviru procesa evroatlantskih integracija.
Institut za javnu politiku nedavno je u Podgorici organizovao konferenciju o medijima na Zapadnom Balkanu "Reč, slika, neprijatelj", na kojoj je učestvovalo više od 150 novinara i medijskih stručnjaka iz Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Kosova, Slovenije, SAD i zemalja EU.
Na konferenciji je bilo reči o medijskoj pozadini ubistva srpskog premijera Zorana Ðinđića, medijskom spinovanju, kao i o tome kako su mediji uticali i kreirali politička dešavanja u Crnoj Gori i Srbiji.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neimar

    Eto dodje vreme da se svi saradnici u Djindjićevom ubistvu polako ponovo prikupe u Beogradu nakon toliko godina i da nesmetano ponovo počnu sa radom za iste one institucije Zapada,koje su finansirale "demokratske promene" i da te iste sada u novim okolnostima podrže lik i delo PPV-a,"vizionara" i budućeg prmijera u primicanju Srbije EU.Dok jednom ne smrkne,drugom ne osvane.

  • hercegov grad

    eto,opet se slizo i sa ovom vlascu!

  • Javna kuca

    Koja je razlika izmedju javne I tajne politike?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima