U sukobima u Centralnoafričkoj Republici poginula 281 osoba

Predsedavajući Crvenog krsta Antoan Mbao Bogo, izjavio je da će broj žrtava najverovatnije znatno porasti kada budu nastavili prebrojavanje stradalih, koje je prekinuto jer je pala noć

  • 0

Crveni krst Centralnoafričke Republike saopštio je danas da su do sada pronađena tela 281 osoba ubijenih tokom protekla dva dana nasilja u prestonici te zemlje Bangiju.

Predsedavajući te organizacije Antoan Mbao Bogo rekao je da je njihovo osoblje moralo da prekine sa radom pošto je pala noć, ali da će bilans žrtava najverovatnije znatno porasti kada budu nastavili prebrojavanje stradalih, preneo je Rojters.

Francuska je ranije danas uputila svoje trupe u prestonicu Centralnoafričke Republike, Bangi, kako bi zaustavila nasilje koje je tokom ove nedelje odnelo preko 100 života, čime je otpočela svoju drugu po redu značajnu intervenciju u Africi od početka godine.

Francuska, koja je ranije ove godine zaustavila napredovanje pobunjenika povezanih sa Al Kaidom prema prestonici Malija, počela je danas da okuplja nove snage za Centralnoafričku Republiku, koje će brojati 1.200 vojnika, samo nekolilo sati nakon što je za to dobila zeleno svetlo od UN, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA