VUČIĆ: Odluka USS mora da se poštuje

- Ne mislim da su izbori najvažnije pitanje, mislim da je mnogo važnije kako ćemo da napravimo Statut da svi budu zadovoljni, da sačuvamo određeni nivo autonomije, a da ne kršimo Ustav Srbije - rekao je Aleksandar Vučić

  • 4

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da odluka Ustavnog suda Srbije o neustavnosti pojedinih odredbi Statuta Vojvodine mora da se poštuje i da je mnogo važnije od izbora u Vojvodini donošenje Statuta koji će sačuvati određeni nivo autonomije i biti u skladu sa Ustavom.

- Video sam paničnu reakciju vojvođanskih vlasti, koje govore da to nije ništa, samo da ne bi bilo izbora u Pokrajini. Ne mislim da su izbori najvažnije pitanje, mislim da je mnogo važnije kako ćemo da napravimo Statut da svi budu zadovoljni, da sačuvamo određeni nivo autonomije, a da ne kršimo Ustav Srbije - rekao je Vučić.

Vučić jerekao da je pred nama težak i naporan posao u narednih šest meseci, i dodao da nije u stanju da komentariše "panični izliv emocija onih koji na izbore zovu svaki dan, a samo ne bi na izbore tamo gde su na vlasti".

- Svuda su nam izbori potrebni, a samo tamo gde oni vladaju nisu, a sami znaju da imaju do 12 odsto glasova u Vojvodini i to da ih počastimo - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne mora

    6. decembar 2013 | 22:36

    Jer nije u skladu sa zakonima, normama i pravilima EU! Kada ga budete usaglasili onda i tek onda morace da se postuje! Hehehe!!!

  • Rodja

    6. decembar 2013 | 22:51

    A jel mora zato si ti rekao ili..?pozz rodja

  • Zoki

    7. decembar 2013 | 13:44

    A jel isto važi i za briselski sporazum?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA