• 30

Smanjenje plata u javnom sektoru od 1. januara 2014.

Zakon predviđa da se zarade u javnom sektoru koji premašuju 60.000 dinara umanjuju za 20 odsto, a plate veće od 100.000 dinara za 25 odsto

  • 30

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras Zakon o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru koji predviđa da se od 1. januara iduće godine smanje plate u javnom sektoru koje su u neto iznosu veće od 60.000 dinara.
Zakon predviđa da se zarade u javnom sektoru koji premašuju 60.000 dinara umanjuju za 20 odsto, a plate veće od 100.000 dinara za 25 odsto.

Iznos za koji će biti umanjene zarade uplaćivaće se u budžet istog dana kada se tim zaposlenim isplaćuju zarade, a Poreska uprava će po isteku kalendarskog tromesečja kontrolisati da li je u prethodnom periodu ispoštovano to pravilo.
Za nepoštovanje odredbi zakona predviđene su kazne od 50.000 do 150.000 dinara za odgovornu osobu i 500.000 do dva miliona dinara za instituciju.
Rashodi za zaposlene u javnom sektoru veći su od tri odsto BDP, što je oko 900 miliona evra godišnje, nego u uporedivim državama centralne i istočne Evrope.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bez dlake na jeziku

    Ja sam u Nemačkoj nepismena i uobražena ženo, ovde se radi o mom narodu i da svi imaju ako ne isto bar slicno i po zasluzi. Ti našla da držiš nekome bukvicu o štednji, a trtis se da jedes najskuplja jela. Vidiš.. ja imam i pruzam pomoć mom narodu, vidim da si moje udruženje napadala "SRBI ZA SRBE" sto pomazemo siromašnima. VIDI GUSKO KOLIKO SMO POMOGLI, A KOME SI TI STA PA SE UPITAJ KO VISE VREDI. Onaj koji se hvali ili onaj koji delima dokazuje kakav je covek.

  • Bez dlake na jeziku

    Probudi se više Zorice i ne sanjaj više.....ti da imaš koliko se trtiš ti bi sada brojala parice...obilazila butike...zlatare...auto centre. ..restorane...splavove...ne bi ti visila ovde i zamlacivala narod....zato ne kenjaj više i pusti vodu...

  • Dejan

    @Zorica Tek sad videh da si zwer.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima