• 0

Milionske zloupotrebe u Ribarskoj banji

Osumnjičeni B. K. i P. P. su od juna 2009. godine, iskoristili položaj tako što su, nakon zaključivanja ugovora, sačinjavali anekse ugovora i odobravali povećanje cena, iako za tim nisu postojali tržišni i ugovorom predviđeni razlozi

  • 0

Kruševačka policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile položaja i oštetile Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Ribarska banja" za više od 15 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a.
Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su odgovorno lice Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Ribarska banja" B. K. (57) iz Kruševca, odgovorno lice privrednih subjekata "Farmeks" i "Progres" iz Kruševca S. N. (57) i vlasnik i odgovorno lice preduzeća "Veraleks" d.o.o. Beograd R. M. (47). Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni P. P, D. D. i S. D.

Osumnjičeni B.K. i P.P. su u od juna 2009. godine do marta ove godine, iskoristili položaj tako što su, nakon zaključivanja ugovora o isporuci mesa i suhomesnatih proizvoda za potrebe "Ribarske banje" sa S.N, sačinjavali anekse ugovora i odobravali povećanje cena, iako za tim nisu postojali tržišni i ugovorom predviđeni razlozi.
 

Takođe su prihvatali neosnovane zahteve navedenih dobavljača za povećanje cena mesa i bez zaključivanja aneksa ugovora odobravali plaćanje navedene robe, po cenama višim od ugovorenih, čime su navedenim preduzećima pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu većem od 10,1 miliona dinara.
Takođe, osumnjičeni B.K. je, nepoštujući odredbe Zakona o javnim nabavkama, u postupku nabavke sredstava za higijenu i papirne galanterije ugovorio sa R. M. njihovu nabavku po znatno višim cenama od tržišnih, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu "Veraleks" d.o.o. Beograd u iznosu od skoro 5,4 miliona dinara.
Na navedeni način, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist tim privrednim društvima, u iznosu od 15.568.536 dinara, a na štetu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Ribarska banja", dodaje se u saopštenju.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima