PARAĆIN: Izgoreli stanovi za socijalno ugrožene (FOTO)

Deset socijalno ugroženih porodica ostalo je bez krova nad glavom kada je u zgradi za njihov smeštaj izbio požar u kojem je poslednji sprat izgoreo do temelja

  • 3

U zgradi za smeštaj socijalno ugroženih osoba u selu Popovac kod Paraćina izbio je požar u potkrovlju objekta, ali nije bilo povređenih.

- Požar je prijavljen 45 minuta posle ponoći. Požar je izbio u zgradi koju zovu "Stara ambulanta" u kojoj su smeštena socijalno ugrožena lica, a izgorele su stambene jedinice u potkrovlju zgrade - kazala je portparolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.

Porodice su sa decom noć provele u komšiluku ili kod rođaka, a Centar za socijalni rad u Paraćinu je preuzeo obavezu smeštaja 16 osoba čiji su stanovi izgoreli.

Direktorka ove ustanove Biljana Milenović Stojanović, jutros je odmah izašla na lice mesta jer ovom zgradom, koja je poznata kao stara ambulanta Popovac, upravlja Centar.

- Važno je da niko nije povređen i da su se svi privremeno snašli za nekoliko dana, a mi ćemo već od ponedeljka krenuti da tražimo način kako da stambeno zbrinemo porodice koje su ostale bez krova nad glavom - rekla je ona.

Na lice mesta odmah je izašao i predsednik opštine Paraćin Saša Puanović.

- Verovatno je do požara došlo nepažnjom nekog od stanara zgrade, upotrebnom nekog grejnog tela, pokazaće istraga. Iznad pet stanova u potkrovlju nema ploče nego je krov koji je lako planuo. U ovih pet stanova sve je izgorelo, pokućstvo, dokumentacija, sve. Drugih pet stanova koji su ispod, poplavljeni su vodom koja je nastala prilikom gašenja požara - rekao je on.

Prema prvim procenama šteta koja je napravljena iznosi oko 50.000 evra.

- Odmah ćemo pristupiti rešavanju krova, ali za javne nabavke će biti potrebno vreme - rekao je Paunović.

- Važno je da niko nije povređen i da su se svi privremeno snašli za nekoliko dana, a mi ćemo već od ponedeljka krenuti da tražimo način kako da stambeno zbrinemo porodice koje su ostale bez krova nad glavom - rekla je ona.

Uzrok požara još zvanično nije utvrđen, ali nema indicija da je namerno izazvan.

Ljudi koji tu žive kažu da se veliki broj stanara greje na struju i da su instalacije stare. Neki su čak za grejanje, umesto sopstvene struje, "vukli" kablove iz hodnika, jer zajedničku potrošnju plaća Centar za socijalni rad.

- Ostali smo bez ičega, ionako ništa nismo imali. Katastrofa! Verovatno se zapalila instalacija ili nekom grejalica zapalila ćebe pa je požar buknuo. U pola noći smo čuli ciku pa smo izleteli. Decu nemamo, ali ovde ima dece kod komšija. Sreća da niko nije nastradao - kaže jedna od stanarki.

(P. S. / Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb Cop

    8. decembar 2013 | 13:10

    Pa nece valjda da dozvole da izgore stanovi namenjeni politicarima...

  • dovidjenja dovidjorno

    8. decembar 2013 | 14:46

    Slican je problem bio pre desetak godina u odlicnom prihvatnom centru kad su se izbjeglice gospoda dogrevala na struju i ako imaju centralno grejanje. Kad je dzabe i sirce je slatko.

  • Djole

    9. decembar 2013 | 15:27

    Poslednji sprat izgoreo do temelja...:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA