Albanska mafija bacila u Jadran 80 kilograma trave!

S obzirom na područje na kojem je marihuana doplovila do obale, reč je o teretu koji se nalazio na nekom brodu koji je iz Albanije plovio verovatno prema Trstu. Ova krijumčarska ruta, iako je albanski šverceri ređe koriste, nije nepoznata

  • 6

Jadransko more izbacilo na hrvatsku obalu pakete sa ukupno 80 kilograma marihuane, a kako kažu u hrvatskoj policiji, nema sumnje da je u pitanju droga koja je iz Albanije trebala da bude prebačena u Italiju.

Ukupno 80 kilograma marihuane doplovilo je u poslednjih nekoliko dana na plaže srednjeg Jadrana. Paket sa 60 kilograma pronađen je u uvali Nozdra na ostrvu Kapriju kod Šibenika, dok je nekoliko dana kasnije kod Vinišća na trogirskom području meštanin "upecao" četiri paketa sa 20 kilograma marihuane.

Verovatno je reč, smatraju u hrvatskoj policiji, o istom teretu koji su krijumčari bacili u more, kada su videli policiju ili obalsku stražu.

S obzirom na područje na kojem je doplovila do obale, reč je o teretu koji se nalazio na nekom brodu koji je iz Albanije plovio verovatno prema Trstu.

Ova krijumčarska ruta, iako je albanski šverceri ređe koriste, nije nepoznata. Bilo je, naime, slučajeva da su paketi s marihuanom pronađeni u Istri.

Ipak, najveći deo droge se iz Albanije krijumčari direktno na jug Italije, gde su albanski šverceri već odavno uspostavili saradnju sa pripadnicima kalabrijske Ndrangete. Na toj ruti se uglavnom koriste brzi gliseri, a glavni pravci su: južni, preko grčkog ostrva Kefalonije ili severni, pravcem koji prolazi pored Mljeta i Lastova.

(Telegraf.rs/ Izvor: Slobodan Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA