• 3

Putin ukinuo agenciju RIA Novosti, osnovao Rusija danas

Vladimir Putin pravi reorganizaciju u sferi medija i otvara novu državnu novinsku agenciju "Rusija danas", ostavljajući staroj RIA Novosti rok od tri meseca za potpunu likvidaciju

  • 3

Ruski predsednik Vladimir Putin ukinuo je državnu novinsku agenciju RIA Novosti i osnovao novu "Rusija danas", koja preuzima svu imovinu u Rusiji i inostranstvu. Osnovni zadatak nove agencije biće da "izveštava o državnoj politici Ruske federacije u inostranstvu i života u Rusiji", navodi se na sajtu Kremlja.
Istim ukazom se novoj Međunarodnoj informativnoj agenciji "Rusija danas" pripaja radio u državnom vlasništvu "Glas Rusije", a redakcija novina "Rosijskaja gazeta" se reorganizuje i njoj se pripaja magazin "Rodina".

Generalnog direktora će, prema ukazu, postavljati i dužnosti razrešavati predsednik Ruske federacije. Putin je za prvog generalnog direktora nove agencije "Rusija danas" posebnim ukazom postavio Dmitrija Kisjelova novinara i voditelja informativne emisije "Vesti nedelje" na državnoj televiziji "Rosija".

Kisjelov je 90-ih bio poznat kao liberalni nezavisni novinar sve dok nije počeo da radi na državnim televizijama. Nezavisni, privatni mediji ga kritikuju za otvoreno podržavanje vladajuće partije "Jedinstvena Rusija" i predsednika Vladimira Putina u svojim emisijama.
Nova agencija "Rusija danas" nalaziće se u istim prostorijama kao i RIA Novosti, a rok za potpunu likvidaciju agencije je tri meseca, navodi se u ukazu ruskog predsednika.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dovidjenja dovidjorno

    Da hoce tako da likvidiraju RTS raspuste bandu pa okupe nove ljude kako bi podigli kvalitet programa ...

  • paja

    Putine kralju !!

  • tata-mata

    Putin, stari spijun, KGB skola...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima