VLASNIK VILE DS-a U KRUNSKOJ: Uskoro pravim žurku, zvaću i Demokrate, ne ljutim se na njih!

Branko-Bob Božić, vlasnik bivše vile DS-a u Krunskoj, koji je nakon 6 godina potraživanja uspeo da povrati kuću svoga oca, čuvenog pronalazača železničkih kočnica Dobrivoja Božića kaže za Telegraf da uskoro planira da u njoj napravi veliku žurku

  • 5

Nisu samo Naprednjaci uspeli da pobede Demokratsku stranku. Proteklih dana učinio je to i Branko-Bob Božić, barmen sa Menhetna i bivši bokser, koji je nakon 6 godina potraživanja uspeo da povrati kuću svoga oca, čuvenog pronalazača železničkih kočnica Dobrivoja Božića.

Problem je, kako kaže, bio u tome što se vila njegovog oca našla na "nezgodnom mestu" - u Krunskoj 69, na adresi bivšeg sedišta Demokratske stranke!

Prema Zakonu o restituciji, DS će moći u zgradi u Krunskoj da ostane naredne tri godine, po istoj ceni zakupa koju plaća opštini Vračar, samo što će sad morati da plaća Božićima. Iz DS je ranije saopšteno da ova stranka neće biti prepreka vraćanju vile starim vlasnicima, ali spor se, ipak, razvlačio godinama.

U razgovoru za Telegraf Bob ističe kako mu nije jasno zašto se ceo proces "vukao" tako sporo, kao ni zašto je, umesto da uveliko preseljava stvari, on godinama čekao odgovor vlasti.

Foto: Branko Bob Božić

Foto: Branko Bob Božić

- Kao na iglama sam čekao da vidim da li ćemo moja ćerka Vesna i ja ikada dobiti imovinu koja nam pripada - počinje priču za Telegraf Branko, koji je živeo u Njujorku, dodajući da ne razume kako je Vlada mogla da se snebiva oko povraćaja imovine čoveka poput njegovog oca, jednog od najvećih srpskih naučnika, koji se družio sa Ajnštajnom i Teslom!

- Želja mi je da od novca koji kuća bude donosila osnujem fond sa očevim imenom, koji bi stipendirao studente - kaže Robert, i dodaje da planira da povraćaj jednog dana proslavi velikom žurkom: Prirediću ogromnu zabavu i večeru za sve prijatelje iz Srbije i Amerike. Među zvanicama će biti i moj advokat iz Srbije, Vesnina majka Aleks, sa kojom sam u dobrim odnosima, iako smo razvedeni, i svi naši rođaci, kaže Božić, dodajući da nema razloga da se na žurci ne pojave i neki ljudi iz Demokratske stranke.

Branko Bob Božić

Na meniju će, dodaje Bob, biti srpski specijaliteti, slušaće se srpska muzika, a gostima će se pružiti i jedinstvena prilika da razgledaju vilu njegovog oca i doskorašnje sedište Demokratske stranke.

- Moram da napomenem da su čelnici Demokratske stranke pri svakom susretu sa mnom bili krajnje učtivi, međutim čini mi se da neke stvari baš i nisu najbolje razumeli. Ipak, ne ljutim se ni na koga, i shvatam da su sva pitanja vezana za politiku generalno veoma komplikovana, naročito u Srbiji.

Božić napominje i da će ostati duže u Beogradu i iskoristiti to vreme da nauči srpski kako treba. Istu želju, kaže, ima i njegova ćerka Vesna, koja prosto obožava Beograd!

- I beogradske momke! - primećuje Bob dodajući šarmerski da to nikome ne kažemo, naročito ne njenoj majci (smeh).

Na kraju razgovora za Telegraf, Bob je istakao da je ovo bio veoma važan potez, jer je time srpska vlast pre svega dokazala da se u Srbiji poštuje zakon, i da je problem restitucije napokon postao stvar prošlosti.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    30. mart 2014 | 10:39

    Nadam se da ce ovaj izuzetak postati pravilo,vratiti otetn

  • POPOVIC MILOVAN

    30. mart 2014 | 10:32

    NAPOLJE,SMRADOVI,OTIMALI NARODU KOJI JE ZNOJEM ZARADIJO A ONI SE RAZBASKARILI.

  • Ljiljanа.

    30. mart 2014 | 12:58

    Они су и добро прошли, собзиром колико други чекају повраћај. Изгледа да наше власти намерно одуговлаче неби ли се , нарочито старији сродници, упокојили, па онда коме остаје?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA