NASTAVAK PROTESTA: Specijalci opkolili demonstrante

Koordinatori demonstracija su dobili informaciju da se sprema napad demonstranata na sedište gradske vlade Kijeva

  • 4

Pripadnici ukrajinskih snaga bezbednosti za sada samo sede u autobusima na oko 150 metara od barikada u centru Kijeva, a trenutno su blokirane i tri stanice metroa u centru grada zbog provere dojave o postavljenim bombama.

Demonstranti iza barikada na Trgu nezavisnosti, koje su dan ranije postavili oko ključnih zgrada državne administracije, zbili su redove, javlja ITAR-TAS S, pri čemu su u prvim redovima muškarci, neki od njih sa palicama u rukama. Koordinatori demonstracija su ranije rekli da su dobili informaciju da se sprema napad na sedište gradske vlade Kijeva koju su ranije zauzeli demonstranti i mole sve koji ne učestvuju u demonstracijama da napuste zgradu.

Agencija RIA Novosti je javila da je lider opozicione partije UDAR Vitali Kličko zatražio od ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Vitalija Zaharčenka da objasni s kakvim ciljem su pripadnici policije okružili demonstrante na Trgu nezavisnosti.

- Na Majdanu, Trgu nezavisnosti, stoje mirni ljudi koji su došli da brane svoja prava. Njih nije potrebno štititi. Ako se vlasti pripremaju da izazovu provokacije, ne savetujem im da to rade - predočio je Kličko.

Demonstranti i dalje blokiraju centar Kijeva i više stotina njih je od jutros po ledenoj hladnoći nastavilo demonstracije na Trgu nezavisnosti.

Saobraćaj u centru grada je praktično paralizovan, a demonstranti su zauzeli zgrade gradonačelnika Kijeva i Doma sindikata, zahtevajući prevremene predsedničke i parlamentarne izbore i ostavku vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007

    9. decembar 2013 | 16:01

    Udri bagru zapadnu .hoce u evropu, I klickov nemacki covek.Pustite bacuske da im ocitaju lekciju.ZIVELA ROSIJA I SRBIJA.

  • Hercegov grad

    9. decembar 2013 | 17:54

    Rascistiti sa placenicima Sorosa!

  • koni

    10. decembar 2013 | 05:17

    Nije mi jasno odakle toliko minusa a niko ne komentarise pozitivno za glupe demonstrante??????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA