ZBOG DROGE I KOCKE: Kim Džong Un otpustio teču

Posle nekoliko dana spekulacija, zvanično je potvrđeno da je moćni teča predsednika Kim Džong Una udaljen iz politike. Na teret mu se stavljaju i "neprilične veze sa ženama", drogiranje i kockanje po kazinima u vreme lečenja u inostranstvu

  • 5

Severna Koreja priznala je preko državnih medija da je Džang Song Tek, moćni teča predsednika Kim Džong Una, udaljen iz politike pod optužbama za korupciju, upotrebu droge i brojne druge "protivdržavne akte".

Time je očigledno završena karijera Džang Song Teka, koji je smatran drugim najmoćnijim čovekom u Severnoj Koreji i mentorom Kim Džon Una u konsolidaciji vlasti posle smrti njegovog oca pre dve godine, prenosi AP.

Džang je optužen za formiranje frakcije u vladajućoj partiji, za iskrivljavanje i slabljenje partijskih ciljeva, kao i da je ogrezao u neregularnostima i korupciji. Na teret mu se stavljaju i "neprilične veze sa ženama", drogiranje i kockanje po kazinima u vreme lečenja u inostranstvu.

Južnokorejska obaveštajna služba je ovih dana objavila kako su dvojica Džangovih pomoćnika nedavno ubijena zbog korupcije, kao i da je Džangov lik izbrisan iz jednog dokumentarca o Kim Džong Unu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA