PRODAJA SRPSKE ZEMLJE: Od 2017. stranci će kupovati naše njive

Predsednik Odbora za poljoprivredu Aleksandar Senić smatra da nije moguće odložiti prodaju zemlje i dodaje da jedini način da naši državljani budu u prednosti u odnosu na strance jeste da Vlada omogući povoljne kredite našim građanima za kupovinu zemlje

  • 14

Iako su pre nekoliko meseci u Ministarstvu poljoprivrede najavili da je pokrenuta inicijativa za odlaganje prodaje oranica strancima, Vlada Srbije, uprkos najavama, nije pokrenula inicijativu u Briselu za odlaganje tog roka, saznaje "Blic".

Stranci će moći da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji već od 2017. godine, a u Ministarstvu poljoprivrede nisu želeli da daju komentar na ovu temu.

- Pokrenuli smo inicijativu, kao i kolege iz Hrvatske, da osam godina nakon ulaska Srbije u EU stranci ne mogu da kupuju poljoprivredno zemljište. Bilo bi dobro ako uspemo - rekao je tada Danilo Golubović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede.

Izvor iz Vlade Srbije kaže da još nije postignuta saglasnost na domaćem terenu s kojim argumentima da nastupimo u Briselu.

Predsednik Odbora za poljoprivredu Aleksandar Senić smatra da nije moguće odložiti prodaju zemlje onako kako su to predstavnici Vlade predočili.

- Pošto su shvatili da su ti pregovori neuspeh, predstavnici vlasti su tom navodnom inicijativom našli način da kroz medije prikažu interesovanje za taj problem i najave da će podneti zahtev za odlaganje - kaže Senić, i dodaje da je jedini način da naši državljani budu u prednosti u odnosu na strance jeste da Vlada omogući povoljne kredite našim građanima za kupovinu zemlje.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДејанНС

    9. decembar 2013 | 19:52

    Продајте и небо изнад Србије,кад сте већ све продали!

  • Marrina

    9. decembar 2013 | 20:03

    Ma kakav Sloba,on je bio mala maca za ove...strasno sta radite sa zemljom...

  • Vendetta

    9. decembar 2013 | 22:00

    Gotovi smo! Mogu da zamislim ko sve ima da kupuje Srpsku zemlju oko Nisa. Nase komsije sa Kosova, ovo ce biti uvod za stvaranje velike Albanije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA