• 14

PRODAJA SRPSKE ZEMLJE: Od 2017. stranci će kupovati naše njive

Predsednik Odbora za poljoprivredu Aleksandar Senić smatra da nije moguće odložiti prodaju zemlje i dodaje da jedini način da naši državljani budu u prednosti u odnosu na strance jeste da Vlada omogući povoljne kredite našim građanima za kupovinu zemlje

  • 14

Iako su pre nekoliko meseci u Ministarstvu poljoprivrede najavili da je pokrenuta inicijativa za odlaganje prodaje oranica strancima, Vlada Srbije, uprkos najavama, nije pokrenula inicijativu u Briselu za odlaganje tog roka, saznaje "Blic".
Stranci će moći da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji već od 2017. godine, a u Ministarstvu poljoprivrede nisu želeli da daju komentar na ovu temu.

- Pokrenuli smo inicijativu, kao i kolege iz Hrvatske, da osam godina nakon ulaska Srbije u EU stranci ne mogu da kupuju poljoprivredno zemljište. Bilo bi dobro ako uspemo - rekao je tada Danilo Golubović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede.

Izvor iz Vlade Srbije kaže da još nije postignuta saglasnost na domaćem terenu s kojim argumentima da nastupimo u Briselu.
Predsednik Odbora za poljoprivredu Aleksandar Senić smatra da nije moguće odložiti prodaju zemlje onako kako su to predstavnici Vlade predočili.
- Pošto su shvatili da su ti pregovori neuspeh, predstavnici vlasti su tom navodnom inicijativom našli način da kroz medije prikažu interesovanje za taj problem i najave da će podneti zahtev za odlaganje - kaže Senić, i dodaje da je jedini način da naši državljani budu u prednosti u odnosu na strance jeste da Vlada omogući povoljne kredite našim građanima za kupovinu zemlje.
(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jesic stevan

    ne prodajite zemlju drzava treba da pomogne seljaku da se mladi bace na poljoprivredu jel od toga se zivi a ne da nam drugi kupuje nasu zemlju i da nam komanduju sta da radimo a nasi ce jos vise ostati bez posla

  • Ser Žile

    Ma sve bre rasprodajte, rasprodajte i nas. Šta će vam i narod Srbije, a kamo li ta zemlja? Da mislite svojim glavama, a ne glavama zapadnih nalogodavaca i finansijera, ta zemlja sad nebi bila pod korovima i šibljem, nego bi se obrađivala u najveće. Stavite, gospoo ministri i političari sve pare u svoje džepove, finansirajte vi Rokfelere, Rotšilde, Soroše, a narod neka se muči... Kako ste počeli da se zadužujete kod Rotšildovog MMF-a, ne brinite, on će to sam da uzme, neće ni da vas pita za prodaju.

  • Dragi

    Da se proda ionako je zakorovljena. Pobegli svi iz sela a kukaju za zemljom. Licemeri.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima