MAGIČNI LSD AMAZONA: Amerikanci poludeli za novom drogom! (FOTO)

Ajahuaska je mešavina dve biljke koje se uzgajaju na teritoriji Južne Amerike i izazivaju veće halucinacije od LSD-ja

  • 6

U Americi je sve popularnija halucinogena droga koja se koristi u šamanskim ritualima na obalama Amazona. Dimetiltriptamin, takođe poznat kao DMT, aktivan je sastojak ajahuaske, koja zapravo predstavlja mešavinu dve biljke koje rastu u Južnoj Americi.

Pušenje ajahuaske izaziva veće halucinacije nego LSD, ketamin ili pečurke. Osobe koje su probale DTM svedoče o visokom nivou halucinacije i navode "loš trip" kao potencijalni rizik prilikom upotrebe ove supstance.

Rezutati istraživanja Nacionalne ankete o upotrebi droga, koju je sprovela vlada, pokazuju da je broj osoba koja je barem jednom koristila DTM skočio sa 688.000 iz 2006. na 1,47 miliona u 2012. Globalno istraživanje lekova je anonimna studija koja ukazuje na korišćenje ilegalnih droga.

Amazonska plemena ove supstance i biljke već vekovima koriste u svojim obredima, odnosno u verske svrhe, ali i kao lek. Danas je to preraslo u psihodelični turizam, pa turisti širom sveta putuju u zemlje poput Brazila, Ekvadora ili Perua da bi doživeli dejstva ajahuaske.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I belive I can fly...

    10. decembar 2013 | 21:23

    Probao. Ništa posebno. Zmajevi isti kao ovde.

  • Eu

    10. decembar 2013 | 19:56

    A sta ce drugo ameri....

  • Verni potrošač

    10. decembar 2013 | 20:37

    Daj nemoj da jurite vise onog Šarića,ocemo i ovo da probamo,a on je jedan od ozbiljnijih uvoznika a ne ko vi palite dragocenosti...zaplenjene teskim radom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA