Zapalio sebe i policajca, dobio dve i po godine!

Osnovni sud u Paraćinu osudio je Gordana Milojevića (44) na jedinstvenu kaznu zatvora od dve godine i 5 meseci, uz novčanu kaznu od 100.000 dinara

  • 1

Gordan Milojević (44), koji je 7. marta ove godine izazvao požar u Osnovnom sudu u Paraćinu tako što se polio benzinom i zapalio, pri čemu su opekotine zadobili i policajac Blagoje Trajković i sudski stražar Dragan Matić, danas je u Osnovnom sudu u Paraćinu osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od dve godine i pet meseci.

- U ovu kaznu uračunaće mu se i vreme provedeno u pritvoru od 7. marta do 3. jula. Presuda je odmah postala pravosnažna jer su se sve stranke u postupku odrekle prava na žalbu - izjavila je portparolka paraćinskog Osnovnog suda Tanja Lazić Simić.

Milojević će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 dinara, troškove sudskog postupka i odštetu povređenom policajcu.

Tokom suđenja, koje je brzo okončano, Milojević je izjavljivao da nije kriv i da nije imao nameru nikog da zapali, već da je samo hteo da spreči plenidbu stvari u kući svojih roditelja, prema izvršnoj sudskoj presudi koja je izrečena prema njemu kao dužniku.

Optužnica ga je teretila za dva krivična dela - izazivanje opšte opasnosti i za sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Milojević je, naime, ušao u zgradu paraćinskog suda oko 8.30 sati, sat vremena pre zakazane plenidbe stvari u kući njegovih roditelja u Svojnovu, i prema navodima sudskog stražara, polio se benzinom, a do požara je došlo prilikom intervencije policajca Blagoja Trajkovića, koji je pokušao da mu izbije flašu sa benzinom iz ruke.

Izvršenje je bilo zakazano zbog duga od 25.000 dinara iz 1995. godine koji je Milojević imao prema jednom fizičkom licu, a koji je, u međuvremenu, sa kamatama, narastao na oko dva miliona dinara.

Nakon ovog događaja u Osnovnom sudu, sud je prihvatio predlog Milojevića kao dužnika i naloženo je novo veštačenje visine njegovog duga.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA