Siromašni Lazar Rišar dobio posao na pumpi!

Obezbeđeno radno mesto na benzinskoj pumpi za maratonca Lazara Rišara (19), momka koji živi u baraci porodične kuće na Malom katoličkom groblju u Somboru

  • 20

Direktor preduzeća „Knez petrol" Srđan Knežević obezbedio je radno mesto na benzinskoj pumpi za maratonca Lazara Rišara (19), momka koji živi u baraci porodične kuće na Malom katoličkom groblju u Somboru, a koji je, i pored katastrofalnih uslova za život, uspeo da osvoji brojne medalje!

- Trebaju nam prvaci! Lazar je prijatan, mlad i ambiciozan mladić, koji je spreman da se bori za svoju osmočlanu porodicu. Na benzinskoj stanici u Somboru, čije se otvaranje tek očekuje, obezbedili smo mu radno mesto, kupanje i hranu u našem restoranu i motelu. Već je dobio i uniformu, koju je isprobao u subotu na svoj prvi radni dan - rekao je Knežević i naglasio da će zaposlenje, osim Lazara, dobiti i njegova maćeha.

Kako kaže, od gradske vlasti će zatražiti plac jer im je u planu da ovom posebnom mladiću, koji je uspešno istrčao na desetine maratona i polumaratona, izgradi jednu sobu i kupatilo.

- Bili smo u porodičnoj kući Rišara i njihova situacija je stvarno veoma teška. Lazarova mlađa braća i sestre takođe vole atletiku, pa ćemo, osim doniranih slatkiša, da ih iznenadimo i za predstojeće praznike - ispričao je Knežević.

Čudo od momka, na kog je javnost obratila pažnju kad je pre dve godine istrčao polumaraton u pocepanim cipelama, sad je najradosniji mladić u zemlji.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wormer

    10. decembar 2013 | 17:49

    Humano delo,neko ko ima, lepo je bar malo da pokloni onima koji nemaju ni malo. Veliko postovanje G-Knezevicu.

  • Zabelan

    10. decembar 2013 | 17:50

    Bravo srdjane bravo brate!!!!!

  • kiki

    10. decembar 2013 | 17:55

    Samo jos neki stan da dobije decko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA