Srbi troše 185 miliona evra na sintetičke droge

- Naša procena je da oko 350 tona samo heroina prođe kroz Srbiju. Količina je tolika zbog lokacije zemlje koja se nalazi na svim putevima droge, koja iz Turske, Albanije i Avganistana dolazi u zapadnu Evropu - kažu u Međunarodnom odboru za kontrolu narkotika

  • 11

U Međunarodnom odboru za kontrolu narkotika u Beču, kažu da je trgovina sintetičkim drogama je u ekspanziji, a da se u Srbiji na heroin i druge sintetičke droge potroši 185 miliona evra, piše Blic.

- Naša procena je da oko 350 tona samo heroina prođe kroz Srbiju. Količina je tolika zbog lokacije zemlje koja se nalazi na svim putevima droge, koja iz Turske, Albanije i Avganistana dolazi u zapadnu Evropu - rekli su u Međunarodnom odboru.

U Srbiji ima oko 150.000 registrovanih korisnika droge po evidenciji ove organizacije.

- Od ove količine heroina koja prođe kroz Srbiju, na ulicama se proda oko pola tone godišnje. To je količina droge koja ostaje u zemlji, od koje se deo kasnije proda, jedan deo biva zaplenjen u racijama, a jedan deo se prenosi i prodaje u BiH i Crnu Goru - kažu u Odboru.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partybreaker

    11. decembar 2013 | 02:05

    A vi I pored sve te silne droge I velikih igraca....hapsite samo sitnu boraniju.... da bi se slikali za novine i sebi uradili reklamu....cc

  • Scooby-Doo

    11. decembar 2013 | 01:06

    NATO bas usao u biznis sa drogom i pune Evropu.

  • Djole

    11. decembar 2013 | 02:29

    Da li gospoda iz SNS i dalje misle da su nesto zaista uradili sa "operacijom grom"???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA