Vila Crnogorka vraćena Jelisaveti Karađorđević!

Odlukom Ministarstva finansija odbijena je žalba Republičkog javnog pravobranilaštva na rešenje Agencije za restituciju i, posle 66 godina, potvrđen je povraćaj nekadašnje imovine kneginje Olge, supruge kneza Pavla, njenim naslednicima

  • 15

Vila "Crnogorka", u kojoj je smeštena Ambasada Crne Gore u Beogradu, od utorka i zvanično pripada kneginji Jelisaveti Karađorđević i njenom bratu knezu Aleksandru.

Kako pišu "Novosti",odlukom Ministarstva finansija odbijena je žalba Republičkog javnog pravobranilaštva na rešenje Agencije za restituciju i, posle 66 godina, potvrđen je povraćaj nekadašnje imovine kneginje Olge, supruge kneza Pavla, njenim naslednicima.

- Konačno je ispravljena nepravda. Nisam smela ni da se nadam ovome, plašila sam se bilo šta da očekujem. Ali sam negde u dubini duše ipak verovala da će pravda pobediti. Ovo je za mene veoma prijatno iznenađenje. Zahvalna sam Vladi Srbije, Agenciji za restituciju i svom advokatu - rekla je za "Novosti" princeza Jelisaveta.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti - V. Crnjanski Spasojević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnicg

    11. decembar 2013 | 09:48

    Koliko mi je pun K..ac vas koji dijelite i stvarate mrznju medju pravoslavce ! Posebno medju dvije drzave koje imaju tako jaku i zajednicku istoriju...koji su najblizi od svih slavena ,a opet sa dva razlicita mentaliteta... JE.ala vas politika sve...toliko od mene

  • Правдa

    11. decembar 2013 | 10:04

    Njen otac je jedini koji je pokusao da spasi ovaj narod.Red je da mu se makar malo oduzimo.

  • Vlada

    11. decembar 2013 | 09:23

    Sad da tuzi za sve ove god mogla je da izdaje vilu po 3000eura mesecno pa sve ove godine pa neka ih odere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA