Sud odlučuje o Azotari, svedoče Dačić i Tadić?

Zamenik Specijalnog tužioca usprotivio se da o aferi "Azotara" svedoče Mirko Cvetković, Boris Tadić i Ivica Dačić. Sudsko veće će naknadno odlučiti da li će svedočiti ili ne

  • 1

Pripremno ročište uoči suđenja bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu i još 20 optuženih za zloupotrebe u pančevackoj "Azotari" završeno je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu posle čega je početak postupka zakazan za 3. i 4. februar sledeće godine.

Zamenik Specijalnog tužioca složio se prethodno sa predlogom odbrane da kao svedoci budu saslušani Dušan Bajatović i Dušan Elezović, ali se usprotivio da o aferi "Azotara" svedoče i Mirko Cvetković, Boris Tadić i Ivica Dačić.

Sudsko veće će naknadno odlučiti da li će svedočiti ili ne.

Dragin je u sud došao iz svog stana u Novom Sadu, pošto mu je posle gotovo devet meseci pritvora određena mera kućnog pritvora.

Bivši ministar Saša Dragin i ostali optuženi terete se da su zloupotrebama oštetili Azotaru za oko 25 miliona evra. Optužnicom im se na teret stavlja da su prodavali regresirano mineralno đubrivo od jula 2009. do oktobra 2011. godine suprotno uredbama Vlade Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    11. decembar 2013 | 11:04

    Svi su oni bili umesani treba da im se sudi a ne da svedoce...Srbijo bananoooo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA