JEZIVI INCEST: Braća i sestre godinama imali seks, rađali deformisanu decu

Detalji bednog života kultne zajednice u Australiji, koja neguje incest kao tradiciju, objavljeni su i saznalo se da deca rođena iz ovih odnosa imaju urođeni invaliditet, nesposobna su za normalan govor i imaju usporeni intelektualni razvoj

  • 4

Mračna, uznemirujuća tajna otkrivena je u slikovitoj australijskoj dolini u blizini Sidneja, gde su decenijama deca rađana iz incesta u koji su se upuštale sve generacije, u izolovanoj zajednici koja je nedavno otkrivena.

Rezultat incestnih odnosa su deca s urođenim invaliditetom, nesposobna za normalan govor i sa usporenim intelektualnim razvojem. Braće i sestre, stričevi, ujaci i tetke međusobno su imali seksualne odnose kroz četiri generacije, a decu su odgajali u vrlo siromašnim, nehigijenskim uslovima života.

Pronađena deca živela su u šupi punoj prljavštine, a većina njih imaju brojne probleme sa delovima tela. Jedan dečak ima problema pri hodanju i boluje od teškog oblika psorijaze. Drugi dečak imao je probleme sa sluhom, a treći sa vidom. Devojčica od 9 godina, koja ima oštećen sluh i ne zna da piše, zamuckuje dok priča i ima ozbiljne probleme u govoru, a nije znala kako da se okupa ili obriše peškirom. Takođe, ne zna da koristi toaletni papir, niti zna šta je.

Sud za decu Nju Saut Velsu dopustio je da se priča objavi u javnosti, što predstavlja svojevrsni presedan. Ime skrivene doline drži se u tajnosti, a porodica je dobila pseudonim "Kolt" da bi se zaštitio identitet maloletnih osoba. Detalji bednog života ove kultne zajednice objavljeni su, jer je sud smatrao da građani moraju da saznaju za najteži slučaj incesta ikada otkriven.

Incestna porodica selila se često, iz Južne Australije u Viktoriju, Zapadnu Australiju, pa nazad u okolini Sidneja. Poslednja generacija razvratnoga kulta nikada ne bi bila otkrivena da meštani gradića nisu javili da u obližnjim brdima žive deca koja ne idu u školu.

Lokalni meštanin ispričao je za jedan dnevni list da je povremeno viđao dve žene i desetak dece kako izlaze iz automobila, ulaze u prodavnicu, obavljaju kupovinu, a zatim odlaze.

- Nikada nisu bili uredni. Tamo gde su živeli nije bilo ni struje, niti vode, samo prljavština - ispričao je.

Policija i socijalni radnici bili su šokirani kada su stigli na lokaciju gde su članovi kulta bili smešteni. Živeli su na udaljenosti od svega 32 kilometra, od najbližeg naselja. Pronašli su 40 odraslih osoba i dece koji su živeli u trošnim prikolicama, dva šatora i dve šupe, bez vode i kanalizacije.

Na jednom krevetu spavao je kengur, trulo povrće bilo je u frižideru, a prljavštinom su bile prekrivene sve površine. Vreće smeća, električne žice bile su razbacane okolo, kao i motorna testera. Nije bilo toaleta, niti tuševa.

U trenutku policija nije bila svesna da su članovi kulta koje je videla potomci pra-pradeda i pra-prabake, koji su bili braće i sestre. Kroz generacije se praktikovao incestni odnos, a tome su učili i decu koja su se međusobno upuštala u seksualne odnose čim su bila dovoljno stara. Rezultat takve reprodukcije je zastoj u razvoju kod mnoge dece i brojni fizički hendikepi. Samo je jedna devojčica (5) imala roditelje koji nisu bili u krvnom srodstvu.

Pet grupa porodice čine sestre Ronda (47), Marta (33) i Beti Kolt (46), a poslednja svake noći spava sa svojim bratom Čarlijem. Socijalni radnici su rekli da su jednom prilikom tri brata (14) vezali za pod svoju sestru (8), a rođaku (13) su vezali golu za stablo.

Nakon šokantnog otkrića u skrivenoj dolini, neka deca su smeštena kod hraniteljskih porodica, dok su druga u programu za seksualno ponašanje i psihološke traume.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA