• 3

RADULOVIĆ: Javni sektor je vođen katastrofalno!

- Neki od sprovedenih konkursa (za direktore javnih preduzeća) bili su prikupljanje sivijeva sa takvim uslovima da su mogli da navedu i ime i prezime kandidata koji ispunjava uslove - rekao je ministar privrede

  • 3

Ministar privrede Saša Radulović ocenio je da su konkursi za direktore javnih preduzeća političko pitanje u koje ne želi da ulazi.
Radulović je na sednici skupštinskog Odbora za finansije, ocenio da je moglo više da se uradi na primeni postojećeg Zakona o javnim preduzećima koji utvrđuje da se direktori biraju na konkursima, ali je naveo i da je to političko pitanje u koje ne želi da ulazi.

- Neki od sprovedenih konkursa (za direktore javnih preduzeća) bili su prikupljanje sivijeva sa takvim uslovima da su mogli da navedu i ime i prezime kandidata koji ispunjava uslove - rekao je Radulović na sednici skupštinskog Odbora za finansije koji razmatra više od 170 amandmana na predloženi državni budžet za 2014.
Radulović je kazao da će novi zakon o javnim preduzećima predvideti licenciranje direktora i profesionalizaciju nadzornih odbora.
- Godinama je katastrofalno vođen čitav javni sektor i postoji volja i želja da se to ispravi, ali to mora da traje. Pokušaćemo maksimalno da uradimo u 2014. godini - naveo je Radulović.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    Ti ce ga izvadis iz bule?

  • samo javni...

    ... a privatni je odlican, nekorumpiran, bez malverzacija, kriminala, izrabljivanja svake vrste i oblika... Jel to istina?!

  • Drgag

    A od sada još gore.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima