• 4

ZAŠTITNIK GRAĐANA: Rešiti prosjačenje dece do kraja 2014.

Saša Janković i Meho Omerović na današnjem sastanku u Beogradu definisali su prioritete kojima će se zajedno baviti tokom naredne godine, među kojima su pitanja kidnapovanih i nestalih osoba, izbeglih i raseljenih lica, saopšteno je posle sastanka

  • 4

Zaštitnik građana Saša Janković i predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska prava Meho Omerović izjavili su danas da pitanja azila i ilegalnih imigranata, kao i prosjačenja dece na ulici, treba rešiti do kraja 2014. godine.
Oni su na današnjem sastanku u Beogradu definisali prioritete kojima će se zajedno baviti tokom naredne godine, među kojima su pitanja kidnapovanih i nestalih osoba, izbeglih i raseljenih lica, saopšteno je posle sastanka.

Na sastanku je bilo reči i o potrebi da se izmeni važeći Zakon o zaštitniku građana u cilju jačanja te institucije, kao i o mogućnostima unapređenja saradnje s Odborom za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.
Sastanku su prisustvovali i direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Milan Antonijević i predstavnici misije OEBS-a u Srbiji, s kojima se razgovaralo o planu aktivnosti za narednu godinu.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    Dajte dodatak deci. Kada ste ukinuli dodtak na cetvrto dete to ste pravdali da taj novac ide shiptarima. Vise nemamo shiptare zasto se tej propis ne ukine. Ionako je protivustavan.

  • Marrina

    Rasturite prosjacku mafiju i deca ce biti slobodna...

  • Petar

    Nama spasa nema !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima