• 10

Osuđenici uštedeli niškom zatvoru milione!

Zahvaljujući predanom radu zatvorenika u niškom zatvoru proizvedeno 90.000 komada jaja i 21 tona mleka, a proizvodnja svinjetine premašila plan

  • 10

Skoro trećina od 1.350 osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu "Niš" dobrovoljno se prijavila za rad na zatvorskoj ekonomiji, izvođenju građevinskih radova i u proizvodnim pogonima, što je niškoj kaznionici donelo višemilionske uštede u 2013, piše "Alo".
- Proizveli smo u ovoj godini 90.000 komada jaja, i 21 tonu mleka, dvostruko više nego lane, kao i 38 tona svinjskog mesa. U ovoj godini uopšte nismo kupovali svinjsko meso, a već tri meseca ne kupujemo ni jaja. Zbog osuđenika drugih veroispovesti imamo i ovce i junad, pa ni to meso nismo kupovali u 2013. Cilj nam je da sledeće godine sami proizvodimo svu hranu - kaže upravnik KP zavoda "Niš" Aleksandar Grbović.

Osuđenici su osim poljoprivrede u proizvodnim pogonima napravili i skoro 300 bojlera marke "deligrad", 120 kreveta, 3.900 dušeka, 2.280 peškira, 1.182 letnje osuđeničke uniforme, i 1.520 zimskih odela, 750 čaršava i 340 jastučnica.
Po zakonu, radni sat osuđenika košta 32 dinara.
(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andrija veljkovic

    Gospodine Grbovicu zasto ne kazete koliko te hrane je zavrsilo u stomacima osudjenika koji je proizvode,a koliko je prodato na crno ili pokradeno na ovaj ili onaj nacin,zasto u obroku umesto propisanih 120 gr ili 200 gr ne secam se vise ima jedva 20-tak grama mesa,zasto ne kazete da su duseci na kojima spavaju osudjenici blago receno zarazni. Zasto ne kazete gde je novac za renoviranje C paviljona gde su uslovi gori nego u turskim zatvorima.Hvalite se da ima hrane za osudjenike druge veroispovesti a nama SRBIMA ne mozete da obezbedite odgovarajucu hranu za vreme Bozicnog i Uskrsnjeg posta...Imam jos hiljadu primera ali je uzaludno nabrajati.Vi ste pripadnik Zandarmerije i predstavnik zakona kako Vas nije sramota da tako gnusmo lazete. To sto Vi radite je sramota!!!

  • Milos D Jovanovic

    Ovo je zaista izuzetan primer kako se u svakoj drzavnoj ustanovi moze ustedeti. Ovi ljudi koje sudbina gurnula na dno,svojim radom pokazuju da kada budu izasli na slobodu,nece biti socijalni slucajevi,vec znati kako da zarade za zivot.

  • abc

    I posle neko kaže Srbi ovakvi i onakvi, a gore lepo piše da drže ovce i junad zbog zatvorenika druge veroispovesti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima