• 3

Labris obeležio 18 godina postojanja

Labris je najstarija LGBT organizacija u Srbiji koja nastoji da osnaži LGBT zajednicu i da smanji predrasude o osobama koje joj pripadaju

  • 3

Labris, organizacija za lezbijska ljudska prava sinoć je obeležila Međunarodni dan ljudskih prava i 18. rođendan u Kulturnom centru "Grad".
Ova organizacija dodelila je i nagrade saradnicima za doprinos radu Labrisa 2013. godine. Između ostalih, nagrade su dobili: ambasada kraljevine Holandije za podršku i ukazano poverenje, ambasada Sjedinjenih Americkih Država, za veliku i nesebičnu podršku, kao i Nacionalni demokratski institut, za doprinos organizacionom razvoju Labrisa.

Nagrade su dodeljene i Rekonstrukciji Ženski fond za zastupanje prava lezbijki u Ženevi, Dušici Popadić i Ljilji Bogavac iz Incest trauma centra za doprinos jačanju lezbijske zajednice u Srbiji. 
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Zorici Mršević, savetnica u Institutu društvenih nauka nagrađena je za doprinos u izradi Nacionalne strategije i borbu protiv grafita mržnje u 2013. godini, Miroslava Vuković za uspešnu saradnju na Priručniku za savetodavni i psihoterapijski rad sa osobama drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne, a Andrej Obradović za iskazanu hrabrost u iznošenju ličnih priča u okviru projekta "Živa biblioteka".
Labris je najstarija LGBT organizacija u Srbiji i jedna od najstarijih u regionu. Osnovana je 1995. godine i ima značajno iskustvo u radu sa osobama drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne. Ova organizacija nastoji da osnaži LGBT zajednicu i da smanji predrasude o osobama koje joj pripadaju. Nagrade koje Labris uručuje izradila je vajarka Marija Kućan iz udruzenja Prostor.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    Мањина над већином.

  • Fuj

    Jak je taj lobi sa zapada.Od bolesti, do neceg navodno prirodnog.

  • Lud Zbujen

    Zanimljivo a da mi osnujemo enter labris pa da dobre lazbejke nauce sta je sex :)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima