BERLUSKONI: Ako me uhapse, izbiće revolucija

U intervjuu za francuski radio "Erop 1E", upitan da li se boji da će biti uhapšen, on je odgovorio: "Ne, siguran sam da oni to ne mogu da urade, inače će u Italiji izbiti revolucija"

  • 1

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (77), koji je izgubio parlamentarni imunitet kada je prošlog meseca izbačen iz Senata, rekao je da će u Italiji  izbiti revolucija ako on bude uhapšen i stavljen iza rešetaka.

Berluskoniju je oduzeto mesto u Senatu nakon što je osuđen za utaju poreza na četiri godine zatvora, a ta kazna je preinačena u jednogodišnju, koju će medijski magnat, verovatno, morati da izdržava obavljajući društveno-koristan rad, preneo je Rojters.

U intervju za francuski radio "Erop 1E", upitan da li se boji da će biti uhapšen, on je odgovorio: "Ne, siguran sam da oni to ne mogu da urade, inače će u Italiji izbiti revolucija".

On je izneo ovaj komentar usred haotične nedelje protesta i blokada puteva širom Italije koje je organizovao pokret na čelu sa poljoprivrednicima i vozačima kamiona.

Berluskoni, političar i milijarder koji je dominirao italijanskom politikom tokom dve decenije, a sada je ponižen izbacivanjem iz Senata, jasno je stavio do znanja da će upotrebiti sva sredstva kako bi destabilizovao koalicionu vladu premijera Enrika Lete.

Pošto je ostao bez poslaničkog imuniteta, sada je veća mogućnost da bivši premijer bude osuđen i u drugim krivičnim procesima u kojima je optužen za prestupe koji uključuju političko podmićivanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    12. decembar 2013 | 14:28

    Stari Mafijozo hoce devojke od 17 god Vesala za njega treba pa na trg okacit

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA