• 10

SPORNA VILA: Crna Gora ne da Crnogorku?

- Sačekaćemo konačnu odluku nadležnih institucija u Srbiji. Do tada je opcija smeštaja našeg predstavništva u vili "Crnogorka" aktuelna poručili su iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova

  • 10

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore saopšteno je da još uvek nije rešeno pitanje imovinskih odnosa vile „Crnogorka" na Dedinju i da se vode pregovori o trajnoj lokaciji Ambasade Crne Gore u Beogradu i diplomatskog predstavništva Srbije u Podgorici.
- Sačekaćemo konačnu odluku nadležnih institucija u Srbiji. Do tada je opcija smeštaja našeg predstavništva u vili 'Crnogorka' aktuelna. Tek ako u konačnoj instanci Srbija ne bude vlasnik pomenutog objekta, i time bude onemogućen svaki međudržavni dogovor, možemo govoriti o alternativnim rešenjima za smeštaj naše ambasade - poručili su iz crnogorskog resornog ministarstva.

Crna Gora ovu vilu koristi skoro dvadeset godina i za to vreme je brinula o njenom održavanju i ulagala u adaptaciju, podsećaju iz ovog Ministarstva Crne Gore.

Podsetimo, Vlada Srbije predala je vilu "Crnogorku" u vlasništvo kneginji Jelisaveti Karađorđević i njenom bratu knezu Aleksandru. Odlukom Ministarstva finansija odbijena je žalba Republičkog javnog pravobranilaštva na rešenje Agencije za restituciju i, posle 66 godina, potvrđen je povraća)j nekadašnje imovine kneginje Olge, supruge kneza Pavla, njenim naslednicima.
(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    A kad ce kraljevska porodica da vrati zlato u polugama odneto 41. To je drzavno zlato koje je cuvano. Nisu ga mozda iskopali sa svog imanja u Topoli.

  • Cobi ns

    To su ljudi,vlasnici,(nema veze titula) kojima je oteto da bi se dalo brđanima primitivnim, sa kojima se moglo manipulisati i vladati za vreme komunista!!Sada se mora vratiti oteto i to nije jasno samo,istim tim 'otimačima'koji bi i dalje da uživaju u tuđim kućama!Zna se ko su ti koji su 'dobijali' te vile,kuće i stanove,za lizanje bulje komunistima- najmanje ima nas odavde!!

  • Ljiljana

    У вили је после рата живео товариш Кардељ, а почетком ове године је рехабилитована књегиња Олга, чије је то власништво. Она је ту вилу купила 1940, од Београдске задруге.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima